Projectplan "Herinrichting Kruispolder” vastgesteld en Projectplan “Herinrichting Kruispolder en uitbreiding gemaal Paal” ingetrokken

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen maakt bekend dat de algemene vergadering op 6 juli 2023 besloten heeft: 1 Artikel  

  • 1.

    het projectplan ‘Herinrichting Kruispolder’ vast te stellen;

  • 2.

    het projectplan ‘Herinrichting Kruispolder en uitbreiding gemaal Paal’ in te trekken.

     

Vaststellen projectplan “Herinrichting Kruispolder”

In het projectplan staan de maatregelen beschreven die in de Kruispolder genomen worden om het watersysteem in bemalingsgebied Campen te laten voldoen aan de normering wateroverlast voor extreme omstandigheden (WB21). Door deze en aanvullende maatregelen in het watersysteem van de Kruispolder worden ook de knelpunten voor reguliere omstandigheden (GGOR) aangepakt. De maatregelen bestaan hoofdzakelijk uit het dempen, graven en verbreden van watergangen en het aanpassen van kunstwerken. De uitvoer van het projectplan is gekoppeld aan een herverkaveling van de polder.

 

Intrekken projectplan “Herinrichting Kruispolder en uitbreiding gemaal Paal”

Op 8 april 2021 stelde de algemene vergadering het projectplan ‘Herinrichting Kruispolder en uitbreiding gemaal Paal’ vast. Dit projectplan voorzag in de aanleg van een brede watergang onderlangs de zeedijk, herinrichting van de Kruispolder en de uitbreiding van het gemaal Paal. Dit plan kon door een opbarstrisico van de brede watergang geen doorgang vinden. Vanuit zorgvuldigheidsoverwegingen is besloten dit projectplan in te trekken en te vervangen voor een nieuw, aangepast projectplan.

 

Ter inzage

Het besluit van de algemene vergadering en beide projectplannen liggen van 20 juli tot en met 30 augustus 2023 voor een ieder ter inzage. De stukken zijn in te zien op de volgende wijze:

1.Digitaal, op de website van waterschap Scheldestromen www.scheldestromen.nl/kruispolder:

-Projectplan ‘Herinrichting Kruispolder’: Projectplan herinrichting Kruispolder

-Projectplan ‘Herinrichting Kruispolder en uitbreiding gemaal Paal’:

Projectplan herinrichting Kruispolder en uitbreiding gemaal Paal

2.Digitaal, op de website www.overheid.nl onder “Bekendmakingen” + “Officiële bekendmakingen”

3. Op afspraak kunt u de documenten bekijken:

 

Bent u het niet eens met het besluit?

U kunt het waterschap tot en met 30 augustus 2023 laten weten dat u het niet eens bent met het besluit van de algemene vergadering. Dit heet bezwaar maken. Voor meer informatie over het indienen van een bezwaar: https://scheldestromen.nl/bezwaar-tegen-besluit-waterschap.

 

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van het projectplan niet. Wanneer u niet wilt dat begonnen wordt met de activiteiten dan kunt u Rechtbank Zeeland-West-Brabant vragen de start van de activiteiten tegen te houden voordat het waterschap een besluit heeft genomen over uw bezwaar. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtsgebieden/Bestuursrecht/Procedures/Paginas/Voorlopig-voorziening.aspx van de rechtbank. Voor meer informatie hierover kunt u de rechtbank bellen via telefoonnummer 088 - 361 6000. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.

 

Crisis- en Herstelwet

Op de besluitvorming is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het vervolg van de procedure, in het geval er beroep wordt ingesteld bij de Raad van State, er sneller een uitspraak wordt gedaan.

 

Vragen?

Stuur een e-mail naar info@scheldestromen.nl of bel 088 - 2461000.

Middelburg, 19 juli 2023

 

 

Naar boven