Kennisgeving terinzagelegging “ontwerpprojectplan Peursumsche Vliet” van Waterschap Rivierenland

 

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft het ontwerpprojectplan “Peursumsche Vliet” vastgesteld. Daarbij is gelet op:

  • Artikel 5.4 van de Waterwet;

  • De Participatie- en inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2020;

  • Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Op grond van de participatie- en inspraakverordening van het waterschap dient het projectplan te worden voorbereid via de openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Inhoud “ontwerp Projectplan Peursumsche Vliet”

Waterschap Rivierenland heeft in verband met het project kadeversterkingen tranche 1 van de regionale keringen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, vastgesteld dat een deel van de kade langs de Peursumsche Vliet niet voldoet aan de veiligheidsnorm. Daarom is onderzocht welke maatregelen nodig zijn om deze kade op orde te brengen. Dit heeft geleid tot een ontwerp voor versterking van de bestaande kade langs de oostzijde van de Peursumsche Vliet tussen de Peursumseweg en de Heideweg.

Beschrijving maatregelen

De kadeversterkingsmaatregelen vinden plaats langs de Peursumsche Vliet van dijkpaal GG104. +70 t/m dijkpaal GG123. +50. Dit is de oostelijke kade tussen de Heideweg en de Peursumseweg in Giessenburg in de gemeente Molenlanden. De kadeversterking wordt integraal uitgevoerd. Dit betekent dat er ook gekeken is naar een verbetering van de inrichting, functionaliteit en inpassing van de kade in het gebied. De sloot naast de kade wordt gedempt en verplaatst. De nieuwe sloot wordt aan één zijde natuurvriendelijk ingericht. Het fietspad op de kade wordt verbreed van 1,9 m naar 3,0 m om het fietspad veiliger te maken.

Voor de volledige inhoud van het ontwerp projectplan verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder).

Ontwerpprojectplan met bijlagen ter inzage

  • 1.

    Voordat het college van dijkgraaf en heemraden overgaat tot vaststelling van het projectplan ligt het ontwerp van het projectplan met bijbehorende documenten van dinsdag 14 november 2023 tot en met woensdag 27 december 2023 voor iedereen ter inzage: online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina

  • 2.

    Tijdens kantooruren op het hoofdkantoor van Waterschap Rivierenland aan De Blomboogerd 1 in Tiel.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunnen inwoners mondeling, schriftelijk of digitaal reageren op het ontwerpprojectplan door het indienen van een zienswijze (inspraakreactie):

Voor een mondelinge inspraakreactie kunt u terecht bij Judith van Zandwijk, bereikbaar op telefoonnummer 06-38790740. Bij afwezigheid van Judith van Zandwijk kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Gebiedsprogramma A5H, bereikbaar via telefoonnummer 0344-649090.

Voor een schriftelijke zienswijze kunt u een brief sturen aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, t.a.v. Judith van Zandwijk, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

Voor het indienen van een digitale inspraakreactie kunt u het geschikte formulier vinden op: https://www.waterschaprivierenland.nl/zienswijze-indienen. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren en eHerkenning voor ondernemers). Reacties per e-mail kunnen wij niet in behandeling nemen.

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, brengen wij op de hoogte van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over het ontwerp projectplan? Dan kunt u contact opnemen met Judith van Zandwijk, omgevingsmanager van dit project. Zij is bereikbaar via 06-387909740. U kunt ook een mail sturen naar: A5H@wsrl.nl.

Naar boven