Terinzagelegging Ontwerp verordening participatie, inspraak en elektronische bekendmaking en Participatievisie van waterschap Hunze en Aa’s

Op 15 februari 2022 heeft het dagelijks bestuur van waterschap Hunze en Aa’s besloten het ontwerp van de Verordening participatie, inspraak en elektronische bekendmaking vrij te geven voor inspraak.

In 2022 zal naar verwachting de Wet versterking participatie op decentraal niveau in werking treden. Deze wet verplicht het waterschap participatiebeleid op te stellen en dit juridisch te verankeren in een participatieverordening. De verordening moet regels stellen voor de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden bij de voorbereiding van beleid worden betrokken en hoe zij worden betrokken bij de uitvoering en de evaluatie ervan. Daarnaast zal naar verwachting ook de Omgevingswet in 2022 of 2023 in werking treden. Deze wet bevordert participatie en houdt eveneens een verplichting in om participatiebeleid vast te stellen. Om invulling te geven aan deze op handen zijnde wetswijzigingen, heeft waterschap Hunze en Aa’s een nieuwe participatieverordening opgesteld en een participatievisie opgesteld.

Inzage

De verordening participatie, inspraak en elektronische bekendmaking en de participatievisie vormen gezamenlijk het participatiebeleid van waterschap Hunze en Aa’s. De Ontwerp verordening participatie, inspraak en elektronische bekendmaking en de Participatievisie zijn bij deze elektronische bekendmaking gevoegd.

Zienswijze

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen vanaf de dag waarop de ontwerpverordening ter inzage is gelegd gedurende zes weken hun zienswijze(n) naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van waterschap Hunze en Aa’s. Dit kan enkel over de Ontwerp verordening participatie, inspraak en elektronische bekendmaking. Over de Participatievisie kunnen geen zienswijzen worden ingediend.

U kunt gedurende de inspraaktermijn schriftelijk of mondeling reageren. Uw schriftelijke reactie kunt u zowel via ons mailadres (waterschap@hunzeenaas.nl), als via ons postadres (Waterschap Hunze en Aa’s, Postbus 195, 9640 AD Veendam) aan ons toezenden (t.a.v. het dagelijks bestuur). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur contact opnemen met Arjan Heugens, telefoon 0598 - 693 492.

Na indiening ontvangt u een ontvangstbevestiging. Op basis van de ontvangen zienswijzen stellen we een reactienota op. Hierin nemen we de zienswijzen op en geven we aan of de zienswijzen leiden tot aanpassing van de definitieve Verordening participatie, inspraak en elektronische bekendmaking. Mede op basis van de inspraakreacties stelt het algemeen bestuur de verordening vast.

 

Naar boven