Bekendmaking definitief projectplan voor het “aanpassen van kunstwerken t.b.v vismigratie 2019-2021”

 

Het algemeen bestuur heeft op 8 juli 2020 het definitieve Projectplan vastgesteld.

 

Achtergrond

Het waterschap is voornemens om 2 gemalen, 6 stuwen en 1 terugslagklep vispasseerbaar te maken. Hiervoor is een projectplan opgesteld, omdat ingevolge artikel 5.4, eerste lid van de Waterwet de aanleg of wijziging van waterstaatswerken door of vanwege de beheerder geschiedt overeenkomstig een daartoe door hem vast te stellen projectplan.

 

In de huidige situatie vormen de gemalen, stuwen en terugslagklep een barrière voor vismigratie. Door de bestaande beheersobjecten vispasseerbaar te maken, wordt invulling gegeven aan de afspraken uit het Waterbeheerplan 2016-2021 en aan het KRW-programma. Het wegnemen van vismigratieknelpunten op de vismigratieroutes draagt bij aan het verbeteren van de ecologische waterkwaliteit, doordat er meer uitwisseling van vissoorten kan plaatsvinden. Hiermee wordt de veerkracht van de populatie vergroot en kan een betere KRW-score worden bereikt.

 

Plan inzien en bezwaar maken

Het projectplan en alle stukken die daarbij horen, zijn vanaf nu voor een periode van zes weken in te zien op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. Belanghebbenden kunnen bezwaar maken. Op dit projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing waardoor het instellen van pro-forma beroep niet mogelijk is.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Kuijpers via telefoonnummer 076 564 18 18.

Naar boven