Bekendmaking legger ondersteunende kunstwerken

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland maken het volgende bekend:

De verenigde vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft op 23 september 2020 de legger ondersteunende kunstwerken vastgesteld. De legger ondersteunende kunstwerken treedt in werking met ingang van 28 september 2020.

 

Wat is de legger ondersteunende kunstwerken?

Dit is een register waarin de ondersteunende kunstwerken in het beheergebied van Rijnland zijn vastgelegd. Met ondersteunende kunstwerken worden alle waterstaatkundige objecten bedoeld die noodzakelijk zijn voor het beheer van het watersysteem en de waterkeringen. Bijvoorbeeld gemalen, stuwen, sluizen en inlaten.

Van deze kunstwerken is in de legger vastgelegd waar ze liggen en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. De legger is dus een belangrijk instrument. Rijnland gebruikt de legger onder andere voor de jaarlijkse controle op de onderhoudsplicht van de oppervlaktewateren. De legger ondersteunende kunstwerken is een aanvulling op de reeds bestaande leggers voor de waterkeringen en de oppervlaktewateren.

 

U kunt de legger ondersteunende kunstwerken inzien via internet: www.rijnland.net/legger-kunstwerken

 

Beroepsprocedure

Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Den Haag sector bestuursrecht (postbus 20302, 2500 EH, Den Haag). Om beroep in te kunnen stellen moet u een zienswijze hebben ingediend. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden is beroep bij de rechtbank mogelijk als geen zienswijze is ingediend. Het is ook mogelijk digitaal beroep in te stellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. De termijn voor het indienen van een beroep bij de rechtbank begint de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken.

 

Leiden, 28 september 2020

Naar boven