Bekendmaking inspraak Waterschapsverordening Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

 

 

Het Dagelijks bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het op 23 juni 2020 heeft besloten voor inspraak vrij te geven:

  • het concept van de Waterschapsverordening Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (bijlage 1),

  • en de daarbij behorende bijlagen (bijlage 2),

  • het concept van de ‘Beleidsregels Keurvergunningen en maatwerkvoorschriften’ (bijlage 3),

  • het concept van het Delegatiebesluit Waterschapsverordening AGV (bijlage 4).

  •  

Toelichting

Het concept van de Waterschapsverordening AGV betreft een technische omzetting van de Keur AGV 2019 om te voldoen aan de standaarden en eisen van de Omgevingswet. Dat houdt in dat de juridische regels zodanig zijn geschreven dat deze kunnen worden ingepast in het landelijk ‘Digitaal Stelsel Omgevingswet’ (DSO). Het Keurbesluit AGV 2019 en de Keur AGV 2019 zijn daartoe samengevoegd tot één Waterschapsverordening. Om te waarborgen dat het Dagelijks bestuur ook in de nieuwe situatie dezelfde bevoegdheden kan uitoefenen als nu in het Keurbesluit, is er een delegatiebesluit opgesteld. Ook de beleidsregels Keurvergunningen en maatwerkvoorschriften zijn verder aangepast aan de systematiek van de Omgevingswet.

 

Verdere procedure en d atum van inwerkingtreden

Naar aanleiding van de inspraakreacties kunnen de voorstellen worden aangepast. Vervolgens wordt door het Dagelijks bestuur een definitief voorstel ter vaststelling aan het Algemeen bestuur voorgelegd. Het Algemeen bestuur kan tijdens de behandeling inhoudelijke wijzigingen aanbrengen.

De regelingen zullen gelijktijdig met de Omgevingswet in werking treden (naar verwachting op 1 januari 2022). Tot die datum blijven de Keur AGV 2019 en het Keurbesluit 2019 van kracht.

 

Inzien van stukken

Het concept van de Waterschapsverordening en het concept van de Beleidsregels Keurvergunningen en maatwerkvoorschriften met de bijbehorende stukken, kunt u raadplegen van maandag 21 september 2020 tot en met zondag 1 november 2020 op de website www.overheid.nl.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen tijdens de periode dat de stukken ter inzage liggen, daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt ook online een zienswijze indienen via www.agv.nl/inspraak.

 

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

Het Dagelijks bestuur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. de heer R. P. Roelfsema

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wij verzoeken u als onderwerp “Inspraak WSV” te vermelden.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie kunt u op werkdagen gedurende kantooruren telefonisch contact opnemen met Joost Roberts, tel. 06 53406625.

Naar boven