Bekendmaking ontwerp-peilbesluit Horn- en Stommeerpolder

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 10 juli 2018 het ontwerp-peilbesluit voor de Horn- en Stommeerpolder vastgesteld.

De Horn- en Stommeerpolder is gelegen in de gemeente Aalsmeer. De polder grenst in het zuiden aan waterschap Amstel, Gooi en Vecht. In het westen grenst de polder aan de Westeinderplassen en de Bovenlanden. In het noorden aan de Molenvliet en de Oosteinderpoelpolder. In het zuidoosten van de polder ligt de bloemenveiling van Aalsmeer. De bodem bestaat uit klei, lokaal waarschijnlijk opgehoogd met zand ten behoeve van bebouwing. Langs de rand van de polder liggen boezemkades. De bestemmingen van de polder betreffen voornamelijk stedelijke bestemmingen, zoals wonen, maatschappelijk, centrum, groen, tuin, bedrijventerrein, sport, cultuur en ontspanning. In deze bestemmingsplannen worden enkele grote ruimtelijke veranderingen beschreven, zoals de herstructurering van bedrijventerrein Hornmeer en de realisatie van de Noordvork.

Het ontwerp-peilbesluit ligt ter inzage van 25 september 2018 tot en met 6 november 2018 en kan worden ingezien:

1. op het kantoor van Rijnland, Archimedesweg 1 te Leiden tijdens kantooruren;

2. vanaf 25 september 2018 via de link aan de linkerzijde van deze bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld en bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-peilbesluit aan te passen. Vervolgens wordt het peilbesluit definitief vastgesteld.

Onder vermelding van kenmerk 18.087006 en onderwerp: ´zienswijze Horn- en Stommeerpolder´ kan een zienswijze gestuurd worden naar:

College van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net

 

Leiden, 24 september 2018

Naar boven