Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming heeft, onder het daarbij vermelde kenmerk, vergunningen verleend voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen, versnellers, toestellen en splijtstoffen. Onderstaande vergunningen zijn voorbereid met toepassing van Titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht.

AniCura Netherlands B.V.

Aan AniCura Netherlands B.V., gevestigd te Amsterdam, is toestemming verleend voor overdracht van vergunning met kenmerk ANVS-PP-2019/0051999-05, van Dierenkliniek de Leyens B.V., gevestigd te Zoetermeer, naar AniCura Dierenklinieken B.V., statutair gevestigd te Deventer.

Kenmerk: ANVS-PP-2024/0104302-04

Datum: 1 mei 2024

Dierenartsenpraktijk Maarssen

Aan J.E. Vermelis-Luning, handelend onder de naam Dierenartsenpraktijk Maarssen, gevestigd te Maarssen, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen ten behoeve van veterinaire diagnostiek en tandheelkundige diagnostiek uitsluitend voor zover het tandheelkundige toepassingen betreft waarbij blootstelling van dieren plaatsvindt, binnen de locatie van Dierenartsenpraktijk Keizerslanden, gelegen aan de Raadhuisstraat 25 te Maarssen.

Kenmerk: ANVS-PP-2024/0103019-05

Datum: 1 mei 2024

Materiaal Metingen Testgroep B.V.

Aan de Materiaal Metingen Testgroep B.V. (MMT), gevestigd te Ridderkerk, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen ten behoeve van ijk- en kalibratiedoeleinden, niet-destructief onderzoek, opslag en onderwijs binnen verschillende locaties van MMT. Aan MMT is een herstelbeschikking verleend in verband met het niet correct overnemen van de waarde voor de milieubelasting van de locatie Eindhoven. In de herstelbeschikking is voor de locatie Eindhoven de actuele individuele dosis van 8 microsievert per jaar opgenomen.

Kenmerk: ANVS-PP-2020/0053685-16

Datum: 1 mei 2024

Dierenartsenpraktijk Hoogeveen

Aan A.M. van der Veen, M.G. van den Berg, K.C. van den Berg en R.J.P. Kauffmann B.V., handelend onder de naam Dierenartsenpraktijk Hoogeveen, gevestigd te Hoogeveen, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek binnen de locatie van Dierenartsenpraktijk Hoogeveen, gelegen aan De Ploeger 8 te Hoogeveen.

Kenmerk: ANVS-PP-2024/0103746-04

Datum: 3 mei 2024

Tandartsenpraktijk Clingendael

Aan L.A. van Leeuwen, handelend onder de naam Tandartsenpraktijk Clingendael, gevestigd te Den Haag, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen met ioniserende straling uitzendende toestellen, waaronder een toestel gebruikmakend van computertomografietechniek, ten behoeve van tandheelkundige diagnostiek, binnen de locatie van Tandartsenpraktijk Clingendael, gelegen aan de Van Alkemadelaan 304 te Den Haag.

Kenmerk: ANVS-PP-2024/0103322-04

Datum: 3 mei 2024

PQ Silicas B.V.

Aan PQ Silicas B.V., gevestigd te Eijsden, is een revisievergunning verleend. Deze vervangt de op 18 januari 1989 aan Ineos Silicas Netherlands B.V., verleende vergunning, laatstelijk gewijzigd op 24 januari 2020 met nummer ANVS-PP-2019/0052314-07 en verleend aan PQ Silicas B.V., PQ Silicas B.V. is toestemming verleend voor het verrichten van handelingen met ingekapselde radioactieve stoffen en ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van dichtheidsmeting en productanalyse, binnen de locatie van PQ Silicas B.V., gelegen aan de Ir. Rocourstraat 28 te Eijsden.

Kenmerk: ANVS-PP-2024/0103755-04

Datum: 3 mei 2024

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming heeft, onder het daarbij vermelde kenmerk, een vergunning ingetrokken voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen, versnellers, toestellen en splijtstoffen. Onderstaand intrekkingsbesluit is voorbereid met toepassing van Titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht.

Evidensia Nederland B.V.

De op 5 februari 2020 aan Evidensia Nederland B.V., gevestigd te Vianen, verleende vergunning met nummer ANVS-PP-2019/0052545-04 voor het verrichten van handelingen met toestellen ten behoeve van veterinaire diagnostiek en tandheelkundige diagnostiek binnen de locatie van Stad en Land Dierenklinieken Hoorn, gelegen aan Westerblokker 112B te Blokker, is ingetrokken.

Kenmerk: ANVS-PP-2024/0103788-04

Datum: 3 mei 2024

Hoe kunt u bezwaar indienen?

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van bovenstaand(e) besluit(en) een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, o.v.v. ‘Bezwaar’, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag. Het/De besluit(en) is/zijn verzonden op de hierboven per besluit vermelde datum.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen het besluit bezwaar aantekent.

Tenzij in een besluit bepaald is dat een besluit conform artikel 20.5, eerste lid, Wet milieubeheer terstond in werking treedt, treedt een besluit in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen (https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Voor nadere informatie over dit(deze) besluit(en) kunt u terecht bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 – 348 73 66, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact onder vermelding van het kenmerk van het besluit.

Naar boven