Regeling van de Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, van 24 april 2024, nr.1537283, houdende wijziging van de Subsidieregeling brugfunctionaris in verband met een verhoging van het subsidieplafond voor het speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs

De Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs,

Gelet op artikel 71 van de Wet op het primair onderwijs, artikel 71 van de Wet op de expertisecentra en artikel 5.11 van de Wet voortgezet onderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 4, onderdeel c, van de Subsidieregeling brugfunctionaris wordt ’€ 4.800.000’ vervangen door ‘€ 10.320.000’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, M.L.J. Paul

TOELICHTING

Algemene toelichting

De subsidieplafonds in de regeling zijn bepaald op ca. 15% van het totaal aantal vo scholen op schoolniveau. Voor het po, sbo en (v)so is gekozen om scholen een aanvraag te laten doen op vestigingsniveau. Voor het po en sbo is bij uitwerking van de subsidieregeling gekeken of de budgetplafonds, die eerder waren vastgesteld op schoolniveau, aangepast moesten worden, maar dit was niet nodig omdat het aantal vestigingen in deze sectoren niet veel hoger ligt dan het aantal scholen. Deze analyse is echter per abuis niet gedaan voor het (v)so.

Omdat het (v)so veel vestigingen kent, bereiken we met het originele subsidieplafond in het (v)so slechts 7% van de sector, in plaats van de 15% die eerder is gecommuniceerd. Hierdoor kunnen in het (v)so procentueel minder aanvragers gebruikmaken van de regeling. Dit is dus een onbedoeld gevolg van de wijze waarop de regeling is opgesteld.

Met deze wijziging van de subsidieregeling wordt het subsidieplafond voor het (v)so verhoogd zodat we de gemaakte fout nog kunnen herstellen voordat de subsidietoekenningen plaatsvinden. Hiermee zorgen we dat we in iedere sector ca. 15% van de scholen of vestigingen bereiken.

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I

Met deze wijziging wordt het subsidieplafond voor het (v)so verhoogd van € 4,6 miljoen naar € 10,32 miljoen. Dit houdt in dat ook in het (v)so, net als in het po, vo en sbo, ca. 15% van de sector een subsidie krijgt toegekend.

De Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, M.L.J. Paul

Naar boven