V-65181 Verlenging startvergunning aardwarmte Middenmeer III, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Besluit

Aanvraag

Ennatuurlijk Aardwarmte Middenmeer B.V. (hierna: Ennatuurlijk) is houder van de bij beschikking van 2 augustus 2022 door de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (hierna: Staatssecretaris) met kenmerk DGKE-WO / V-12177 (Staatscourant 2022, nr. 25904) verleende winningsvergunning aardwarmte voor het gebied genaamd Middenmeer III.

De winningsvergunning aardwarmte Middenmeer III wordt sinds inwerkingtreding van hoofdstuk 2a van de Mijnbouwwet op 1 juli 2023, in lijn met 167k van de Mijnbouwwet, beschouwd als startvergunning aardwarmte Middenmeer III.

De resterende looptijd van de winningsvergunning aardwarmte wordt geacht de looptijd van de startvergunning aardwarmte te zijn. De startvergunning aardwarmte Middenmeer III is zodoende geldig tot en met 13 september 2024.

Per bericht ontvangen op 12 april 2024 heeft Ennatuurlijk bij de Staatssecretaris een verzoek ingediend om het tijdvak van de startvergunning Middenmeer III te verlengen voor de duur van één jaar.

Wettelijk kader

Op grond van artikel 167k van de Mijnbouwwet wordt de resterende looptijd van de winningsvergunning aardwarmte of, indien dat korter is, de resterende looptijd van de instemming met het winningsplan, geacht de looptijd van de startvergunning aardwarmte te zijn.

Op grond van artikel 24v, tweede lid, kan de Staatssecretaris op aanvraag van de houder van een startvergunning de startvergunning eenmaal verlengen met een jaar.

Gelet op:

Artikel 24v, tweede lid, van de Mijnbouwwet;

Besluit

Artikel 1

De startvergunning aardwarmte Middenmeer III (kenmerk: DGKE-WO / V-12177) geldt vanaf het tijdstip waarop zij in werking is getreden tot en met 13 september 2025.

Deze beschikking wordt bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager.

Van deze beschikking wordt mededeling gedaan door plaatsing in de Staatscourant.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, namens deze: J. Visser MT-lid Directie Transitie Diepe Ondergrond

Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag waarop dit besluit is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef vermelde datum.

Naar boven