Besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 25 april 2024 nr. 2024-0000248729 tot openstelling en vaststelling uitkeringsplafond aanvraagtijdvak voor de herkansing van de zesde tranche van de Woningbouwimpuls

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gelet op artikel 4, eerste lid en artikel 3, tweede lid, van het Besluit Woningbouwimpuls 2020;

ARTIKEL I

Conform artikel 4, eerste lid, van het Regeling Woningbouwimpuls 2020 krijgen gemeenten die in de zesde tranche van de Woningbouwimpuls een aanvraag hebben ingediend en die is afgewezen, de mogelijkheid om diezelfde aanvraag te verbeteren en opnieuw in te dienen. Het aanvraagtijdvlak voor de herkansing wordt vastgesteld voor de periode van 6 tot 7 juni 2024.

ARTIKEL II

Het uitkeringsplafond van dit aanvraagtijdvak is € 122.584.034. Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

TOELICHTING

In de Regeling Woningbouwimpuls is bepaald dat de minister kan besluiten een aanvraagtijdvak te openen waarin uitsluitend een aanvraag gedaan kan worden door colleges van burgemeester en wethouders die in een voorafgaand aanvraagtijdvak een aanvraag hebben ingediend die is afgewezen. De betreffende aanvraag kan uitsluitend betrekking hebben op hetzelfde project als het project dat in het voorgaande aanvraagtijdvlak is afgewezen. Het aanvraagtijdvak vangt aan binnen 17 weken na het sluiten van het voorafgaande aanvraagtijdvak.

In het Besluit Woningbouwimpuls 2020 is bepaald dat de minister een aanvraagtijdvak aankondiging. Hierin worden de openings- en sluitingsdatum van een aanvraagtijdvak en ook het uitkeringsplafond opgenomen. Middels dit besluit maakt de minister bekend dat aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 6 juni 2024 00:00 tot 7 juni 2023 00:00. Ook wordt bekendgemaakt dat het bedrag voor dit aanvraagtijdvak dat ten hoogste aan de specifieke uitkeringen kan worden verstrekt, is vastgesteld op € 122.584.034 inclusief btw.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, H.M. de Jonge

Naar boven