Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Den Bosch-Vught

Voor projectbesluiten (voorheen tracébesluiten onder de Tracéwet) die zien op een project met een nationaal belang als beschreven in artikel 5.46 lid 1 van de Omgevingswet is het op grond van artikel 5.45 lid 2 en 16.7 Omgevingswet verplicht om de coördinatieregeling als bedoeld in afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht toe te passen. Deze artikelen bevorderen een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een projectbesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende projectbesluit is genomen

Welk besluit is er genomen en wordt bekendgemaakt?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Den Bosch-Vught is onderstaand besluit voor de cluster PHS-DBV-08 door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught genomen overeenkomstig de procedure van artikel 5.45 lid 2 en 16.7 van de Omgevingswet in samenhang met afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht:

Besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand. Het betreft het kappen van een grove den op het adres Ouwerkerklaan 4 te Vught (perceel VUG00 B nr. 8007 begraafplaats), zaaknummer Z24-274846.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

Het besluit en de bijbehorende stukken kunt u zes weken lang van donderdag 18 april 2024 tot en met 30 mei 2024 bekijken.

U kunt de stukken zowel digitaal als fysiek bekijken. Digitaal bekijken kan via de link: www.officielebekendmakingen.nl/. Indien u de stukken digitaal wilt ontvangen, dan kunt u bellen met tel. 073 65 80 680 of een e-mail sturen naar: gemeente@vught.nl.

De ter inzage gelegde stukken zijn ook fysiek te bekijken op afspraak op het hoofdkantoor van ProRail B.V. Het adres is: Moreelsepark 2, 3511 EP Utrecht. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Publieksvoorlichting via telefoonnummer 0800-7767245 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 – 17.30 uur.

Bent u het niet eens met het besluit?

U kunt bezwaar maken tegen dit besluit in de periode van donderdag 18 april 2024 tot en met 30 mei 2024. U dient per post of per e-mail een schriftelijk bezwaarschrift in. Per post kunt u het bezwaarschrift sturen aan:

Coördinatiebureau Vergunningen

T.a.v. mevrouw W.M. Muller-van de Kamp

Postbus 2038

3500 GA UTRECHT

Per e-mail verstuurt u het bezwaarschrift naar: coordinatiebureau@prorail.nl.

In het bezwaarschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1. naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;

  • 2. de datum;

  • 3. een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

  • 4. de gronden (motieven) waarop het bezwaar berust;

  • 5. de handtekening van bezwaarmaker.

Meer informatie of vragen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze publicatie? Neem dan contact op met de 073 65 80 680, telefoonnummer: gemeente@vught.nl.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de directeur Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed van ProRail, C.C.F. Rulkens

Naar boven