Bekendmaking omgevingsvergunning zeewierinstallatie in windenergiegebied Hollandse kust (zuid), Rijkswaterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat hij bij besluit van 18 april 2024 met kenmerk RWSZ2024-00000886 aan North Sea Farmers op grond van de Omgevingswet een vergunning heeft verleend, voor het plaatsen en in stand houden van een zeewierteeltinstallatie in het windenergiegebied Hollandse Kust (zuid) in de Noordzee.

De vergunning wordt verleend tot 1 januari 2026.

Terinzagelegging

Het besluit ligt met bijbehorende stukken van woensdag 18 april 2024 tot en met 30 mei 2024 tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (ZH). Digitaal kunnen de stukken ingezien worden via: https://www.noordzeeloket.nl/beheer/vergunningen/vergunningen-procedure/

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 30 mei 2024 een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat ter attentie van Rijkswaterstaat Zee en Delta, afdeling Werkenpakket, postbus 2232, 3500 GE UTRECHT.

Tevens is het mogelijk om een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen indien spoedeisende belangen aanwezig zijn. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woon- of vestigingsplaats heeft.

Rijswijk, 18 april 2024

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, Afdelingshoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zee en Delta E. Erdtsieck

Naar boven