Melding voorgenomen concentratie Sumitomo en Ariozo Group Holding (BIA), Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/24/189172

Op 5 april 2024 heeft de Autoriteit Consument en Markt een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat:

Sumitomo Corporation wil via haar daartoe opgerichte dochteronderneming SAMS Investment Holding Co. SRL gezamenlijke zeggenschap met JBI Partners verwerven over Ariozo Group Holding SA.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Sumitomo Corporation: wereldwijd actief in verschillende sectoren, waaronder handel in metaalproducten, transport en bouwsystemen, infrastructuur, chemicaliën, elektronica, media, lifestyle-gerelateerde goederen, minerale bronnen, energie en biowetenschappen;

  • JBI Partners: aandeelhouder van Ariozo Group Holding SA;

  • Ariozo Group Holding SA, handelend onder de naam BIA: verhuur, leasing en distributie van grondverzet- en bouwmaterieel voor o.a. de mijnbouw- en energiesector en het leveren van bijbehorende herstel- en onderhoudsdiensten. In Nederland actief in de verkoop van (nieuwe en gebruikte) bouwmachines, verhuur van bouwmachines, distributie van reserveonderdelen en het leveren van bijbehorende herstel- en onderhoudsdiensten.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/24/189172 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze, C. Wolfsen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven