Zuid-West 380kV Oost (Rilland – Tilburg), Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Kennisgeving terinzageleggingWijzigingsbesluit

Op 12 juli 2022 hebben de Minister voor Klimaat en Energie en de toenmalige Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening het inpassingsplan 'Zuid-West 380 kV Oost' vastgesteld. Nadien is gebleken dat er in de verbeelding en de regels een aantal omissies of onduidelijkheden zijn opgetreden. Dat wordt met dit wijzigingsbesluit hersteld.

Van vrijdag 12 april 2024 tot en met vrijdag 24 mei 2024 ligt het bovengenoemde wijzigingsbesluit ter inzage voor het project Zuid-West 380 kV Oost. U kunt in beroep gaan als het besluit tegen uw belangen ingaat.

Het project

Het project Zuid-West 380 kV Oost (Rilland – Tilburg) is de nieuw te realiseren 380 kV hoogspanningsverbinding van hoogspanningsstation Rilland naar het nieuw te bouwen 380 kV station Tilburg. Het 380 kV station Tilburg heeft een aparte procedure doorlopen.

Waarom is project Zuid-West 380 kV Oost nodig?

De huidige bestaande hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg zit aan haar maximum transportcapaciteit. Hierdoor voldoet TenneT niet aan de eisen die gesteld zijn in de Elektriciteitswet 1998. Dit geeft risico’s bij het transport van elektriciteit op momenten van onderhoud. Zonder de nieuwe Zuid-West 380 kV-hoogspanningsverbinding kunnen problemen met de elektriciteitsvoorziening in Nederland ontstaan.

Bent u het niet eens met het besluit?

U kunt de Raad van State van zaterdag 13 april 2024 tot en met vrijdag 24 mei 2024 laten weten dat u het niet eens bent met het wijzigingsbesluit. Dit heet in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als het wijzigingsbesluit tegen uw belangen ingaat. Indien u al beroep heeft ingesteld tegen het inpassingsplan hoeft u een beroep meer in te stellen tegen het wijzigingsbesluit. Uw beroep wordt dan geacht ook gericht te zijn tegen dat besluit. Actuele informatie over in beroep gaan vindt u op: Actuele informatie over in beroep gaan vindt u op: raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak.

In deze periode zijn het wijzigingsbesluit en bijbehorende documenten online te bekijken op www.rvo.nl/hsv-380-kv-zuid-west-oost. Het wijzigingsbesluit wordt ook bekendgemaakt op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt op twee manieren in beroep gaan:

Post: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Digitaal: via de website:https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/

We verzoeken u vriendelijk om daarnaast ook een kopie van het beroepschrift te sturen aan: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, T.a.v. directie WJZ, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. In het beroepschrift moet u toelichten waarom u het niet eens bent met het besluit. Doet u dat niet, dan wordt het beroep niet in behandeling genomen. Na 24 mei 2024 kunt u geen nieuwe redenen meer aanvoeren waarom u het niet eens bent met het besluit.

Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Hulp nodig?

De overheid vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen met de digitale samenleving. Daarom zijn er Informatiepunten Digitale Overheid in bibliotheken. U kunt er binnenlopen om uw vragen over websites van de overheid te stellen. Bijvoorbeeld om de documenten die bij dit project horen op de computer te bekijken. Vraag ernaar bij de bibliotheek bij u in de buurt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.informatiepuntdigitaleoverheid.nl.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over Zuid-West 380 kV Oost en alle bijbehorende documenten vindt u op http://www.rvo.nl/hsv-380-kv-zuid-west-oost. Heeft u vragen over de procedure? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79. Informatie over het project zelf kunt u vinden op https://www.zuid-west380kv.nl/oost.

Naar boven