Regeling van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 7 juli 2023, nr. WJZ/ 27203266, tot wijziging van de Regeling Nationale EZK- en LNV-subsidies en de Regeling openstelling EZK-en LNV-subsidies 2023 in verband met de wijziging en openstelling van de subsidiemodule betreffende samenwerking op het gebied van cyberweerbaarheid

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op de artikelen 16 en 25 van het Kaderbesluit EZK- en LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling nationale EZK-en LNV-subsidies wordt als volgt gewijzigd:

Aan artikel 4a.2.7 wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel f door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • g. Na toepassing van artikel 4a.2.9, eerste lid, minder dan zestig punten zijn toegekend.

ARTIKEL II

De Regeling openstelling EZK- en LNV-subsidies 2023 wordt als volgt gewijzigd:

In de tabel behorende bij artikel 1 van de Regeling openstelling EZK- en LNV-subsidies 2023 wordt in de rij van titel 4a.2, Versterking cyberweerbaarheid, in de vijfde kolom ’15-10-2023’ vervangen door ’16-10-2023’.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 7 juli 2023

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

TOELICHTING

I. Algemeen

1. Aanleiding

Deze wijzigingsregeling voorziet in de wijziging van de subsidiemodule Versterking cyberweerbaarheid, die is opgenomen in titel 4a.2 van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies. Daarnaast wordt de openstelling van de subsidiemodule met één dag verlengd.

2. Doel van de regeling

Deze in 2018 geïnitieerde subsidiemodule biedt samenwerkingsverbanden de mogelijkheid om een cyberweerbaarheidsplan of project te ontwikkelen waarvoor een cyberweerbaarheidsnetwerk subsidie kan aanvragen. Het gaat hierbij om een samenhangend geheel van de volgende activiteiten: het vormen en duurzaam in stand houden van een netwerk, het stimuleren van bewustwording, het geven van inzicht in digitale kwetsbaarheden, het verrichten van diensten om de cyberweerbaarheid te versterken en/of het anderszins versterken van de cyberweerbaarheid van en richting niet-vitale ondernemingen. Na eerdere succesvolle openstellingen wordt met deze regeling de subsidiemodule dit jaar opnieuw opengesteld.

3. Verlenging openstelling

De openstellingsperiode van de subsidiemodule wordt met één dag verlengd.1 De subsidiemodule wordt opengesteld op 1 september en sluit op 16 oktober 2023 met een budget van € 800.000.

4. Regeldruk

Aan artikel 4a.2.7 is toegevoegd dat ingediende projectvoorstellen die minder dan 60 punten (op een schaal van 100 punten) scoren, niet in aanmerking komen voor een subsidie. Deze aanvulling zal niet leiden tot aanvullende administratieve lasten.

II. Artikelen

Artikel I (artikel 4a.2.7)

Dit artikel bevat de afwijzingsgronden die, in aanvulling op de afwijzingsgronden uit artikel 22 en 23 van het Kaderbesluit nationale EZK en LNV-subsidies, van toepassing zijn.

Aan dit artikel is de afwijzingsgrond toegevoegd dat de subsidieaanvraag wordt afwezen, indien de adviescommissie minder dan zestig punten aan het project op basis van de rangschikkingscriteria in artikel 4a.2.7, eerste lid, heeft toegekend. Projecten met een score van minder dan zestig punten worden als onvoldoende sterk beoordeeld.

Artikel II

Dit artikel strekt tot wijziging van de Regeling openstelling EZK- en LNV-subsidies 2023. Met deze wijziging wordt de openstelling van de subsidiemodule met één dag verlengd tot en met 16 oktober 2023.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, M.A.M. Adriaansens

Naar boven