Mededeling inzake de terinzagelegging van de aanvraag tot goedkeuring van een voorstel van TenneT voor de definitie en het gebruik van een specifiek product voor balanceringsenergie mFRR en balanceringscapaciteit mFRR, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/23/182919

  • 1. Op 9 mei 2023 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) van TenneT TSO B.V. (hierna: TenneT) een aanvraag ontvangen tot goedkeuring van het voorstel voor de definitie en het gebruik van een specifiek product voor balanceringsenergie mFRR en balanceringscapaciteit mFRR (hierna: de aanvraag).

  • 2. Op grond van artikel 5, eerste lid, artikel 5, vierde lid, onder d, en artikel 26, eerste lid, van Verordening 2017/2195 (EB Verordening) en artikel 2, tweede lid, van het Besluit van 19 december 2018, houdende regels ter uitvoering van Europese verordeningen betreffende de interne energiemarkt beslist de ACM over de goedkeuring.

  • 3. De aanvraag van TenneT hangt nauw samen met het door Netbeheer Nederland ingediende codewijzigingsvoorstel met betrekking tot de deelname van TenneT aan de Europese platforms voor balanceringsenergie, dat bij de ACM is geregistreerd onder zaaknummer ACM/22/181296 (hierna: het codewijzigingsvoorstel). Vanwege deze onderlinge samenhang behandelt de ACM de aanvraag en het codewijzigingsvoorstel zoveel mogelijk gelijktijdig.

  • 4. De aanvraag en het codewijzigingsvoorstel zijn gepubliceerd op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl).

  • 5. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over de aanvraag, wordt verzocht deze kenbaar te maken aan de ACM. Zienswijzen dienen uiterlijk bij sluiting van de consultatieperiode voor het codewijzigingsvoorstel op onderstaand adres te zijn ontvangen. De ACM doet in de loop van 2023 melding van de consultatieperiode voor het codewijzigingsvoorstel in de Staatscourant en op haar website. In de melding verwijst de ACM naar deze aanvraag.

  • 6. Onder vermelding van het zaaknummer ACM/23/182919 kunt u uw schriftelijke zienswijze op de aanvraag richten aan de Autoriteit Consument en Markt, Directie Energie, Postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. Of aan ACM-Post@acm.nl. U wordt verzocht uw reactie ook per e-mail te sturen naar: secretariaat.DE@acm.nl.

Naar boven