Kennisgeving vaststelling wijziging Aanwijzingsbesluit Natura 2000-gebied Drents-Friese Wold & Leggelderveld
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft het Drents-Friese Wold & Leggelderveld op 27 december 2010 als Natura 2000-gebied aangewezen. Op grond van artikel 2.1, zevende lid, van de Wet natuurbescherming is op 18 november 2022 besloten de begrenzing van het Natura 2000-gebied en het daarbinnen gelegen Habitatrichtlijn en Vogelrichtlijngebied op een aantal onderdelen aan te passen. Het aanwijzingsbesluit gaat vergezeld van een Nota van toelichting inclusief bijlagen die integraal deel uitmaakt van het besluit. Ten behoeve van de leesbaarheid en een betere digitale ontsluiting wordt in het besluit van 18 november 2022 een geconsolideerde versie van het aanwijzingsbesluit vastgesteld, waarin de wijzigingen met dit wijzigingsbesluit zijn verwerkt in het oorspronkelijke aanwijzingsbesluit.

Aan dit besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure voorafgegaan waarin het ontwerpbesluit ter inzage heeft gelegen en de mogelijkheid is geboden om een zienswijze in te dienen.

Wie mag beroep instellen?

Bent u het niet eens met het definitieve besluit? U kunt hiertegen in beroep gaan als u op tijd een zienswijze heeft gegeven. Bent u belanghebbende? Dan kunt u ook in beroep gaan als u geen zienswijze heeft doorgegeven. Heeft u geen zienswijze doorgegeven? U kunt toch in beroep gaan tegen het definitieve besluit op de punten die inhoudelijk verschillen van het ontwerpbesluit.

Hoe kunt u beroep instellen?

De beroepstermijn start op 1 december 2022 en duurt tot en met 11 januari 2023. Indien u in beroep wenst te gaan, stuurt u een beroepschrift naar de rechtbank van het arrondissement waar de gemeente waar u woont, onder valt. Indien u niet in Nederland woont, kunt u een beroepschrift indienen bij de rechtbank in Den Haag. Zie voor de onderverdeling van gemeenten, over de verschillende rechtbanken (arrondissementen): https://www.rechtspraak.nl/organisatie-en-contact/organisatie/rechtbanken.

U dient uw naam en adres te vermelden, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met het besluit, en uw handtekening te plaatsen. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. De behandeling van het beroep verloopt verder via de rechtbank.

Waar en hoe kunt u het besluit inzien?

Tijdens de periode van terinzagelegging van 1 december 2022 tot en met 11 januari 2023 kunt u het besluit digitaal raadplegen via de website https://www.natura2000.nl. Daarnaast kunt u de papieren versie inzien op de vestiging van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC in Den Haag. Houdt u daarbij rekening met de reguliere openingstijden.

Nadere informatie

Meer informatie over Natura 2000 en gerelateerde onderwerpen vindt u op de website https://www.rijksoverheid.nl/natura2000. Voor vragen over Natura 2000 of het opvragen van (achtergrond)documenten kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum van RVO.nl, telefoon 088 - 042 42 42 (lokaal tarief).

Naar boven