Mededeling besluit op de aanvraag van TenneT TSO B.V. voor ontheffing van de verplichting tot het aanhouden van de enkelvoudige storingsreserve, Autoriteit Consument en Markt

Kenmerk ACM/UIT/586692

Zaaknummer ACM/20/043510

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een besluit genomen op de aanvraag van TenneT TSO B.V. (TenneT) voor ontheffingen van de enkelvoudige storingsreserve. Dit besluit en andere stukken heeft de ACM daarnaast gepubliceerd op onze website: www.acm.nl.

  • 2. De ACM heeft op 15 januari 2021 van TenneT een aanvraag ontvangen voor het verlenen van een ontheffing op grond van artikel 16, vierde lid, onderdeel b, van de Elektriciteitswet 1998. De aanvraag heeft betrekking op bijna 80 onderdelen van een net met een spanningsniveau van 110 kV of hoger. De ACM verleent de meeste aangevraagde ontheffingen.

  • 3. De ACM heeft de uniforme openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing verklaard op de totstandkoming van het besluit. Het ontwerp van het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken hebben voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen op dit ontwerpbesluit schriftelijk en/of mondeling naar voren te brengen.

  • 4. Tegen het besluit kunnen degenen, wier belang bij het besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EA ’s-Gravenhage (artikel 6:8, vierde lid, van de Awb). De ACM legt het besluit gedurende de beroepstermijn voor belanghebbenden ter inzage. Als u het besluit wilt inzien, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Energie van de ACM (tel. 070 – 7222000). Ter aanvulling is het besluit gepubliceerd op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/).

Naar boven