Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 27 augustus 2021, nr. WJZ/ 21208791, houdende wijziging van de Regeling subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven COVID-19 in verband met verlenging openstelling

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet EZK- en LNV-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven COVID-19 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 7, eerste lid, wordt ‘31 augustus 2021’ vervangen door ‘30 september’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 27 augustus 2021

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

TOELICHTING

1. Algemeen

Met deze wijziging van de Regeling subsidie financiering ongedekte vaste kosten land- en tuinbouwbedrijven COVID-19 (OVK) wordt de termijn waarbinnen de getroffen onderneming een verzoek tot subsidie kan indienen verlengd met een maand.

De OVK functioneert als een aanvulling op de Regeling tegemoetkoming vaste lasten (TVL) en moet daar zo goed mogelijk op aansluiten. De aanvraagperiode voor de reguliere TVL is verlengd. In lijn daarmee is het opportuun om ook de aanvraagperiode voor de OVK te verlengen. In de cijfers over de aanvragen voor OVK is te zien dat de aanvragen achterblijven bij het aantal bedrijven dat tegen het maximum van de TVL aanloopt. Om deze bedrijven genoeg tijd te geven om alsnog een aanvraag in te dienen, wordt met de onderhavige aanpassing van de regeling de openstelling verlengd met een maand, namelijk tot en met 30 september vóór 17.00 uur.

2. Regeldruk

De aanpassing van regeling verruimt enkel de aanvraagperiode, daarmee heeft het geen gevolgen voor de regeldruk voor de ondernemers of financiers.

3. Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze is geplaatst. Omdat de aanvraagtermijn voor de OVK op 31 augustus 2021 eindigt is inwerkingtreding van deze wijziging vóór die datum noodzakelijk.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, C.J. Schouten

Naar boven