Wijzigingsbesluit gemeente Amersfoort: het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op de Bedekte Weg naar Donjon

Logo Amersfoort

Besluit nr. DIR/SO/1377074

Burgemeester en wethouders,

Aanleiding

Onlangs is door een bewoner van de Donjon in Amersfoort een verzoek ingediend om in de nabijheid van zijn/haar woning een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te realiseren. Dat onlangs het verkeersbesluit op 6 oktober 2020 met kenmerknummer 2020/52040 is gepubliceerd voor het aanwijzen van deze betreffende gehandicaptenparkeerplaats. Het is gebleken dat in het voorgenoemde verkeersbesluit de verkeerde straatnaam is komen te staan. Dit wordt middels voorliggend verkeersbesluit hersteld.

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Op 10 april 2018 is deze bevoegdheid in het Bevoegdhedenbesluit Gemeente Amersfoort 2018 door het college van burgemeester en wethouders gemandateerd aan de afdelingsmanager Stad en Ontwikkeling.

Motivering

Uit onafhankelijk medisch onderzoek is gebleken dat de aanvrager zodanige beperkingen heeft dat de aanvrager recht heeft op en in bezit is van een Europese gehandicaptenparkeerkaart.

De weg waarop deze verkeersmaatregel wordt getroffen is in beheer bij de gemeente Amersfoort.

De aanvrager beschikt niet over een parkeerplaats op eigen terrein en is daarom aangewezen op openbare parkeergelegenheden. De inwilliging van het verzoek zal het algemeen verkeersbelang niet in de weg staan.

Gezien bovenstaande is het gewenst de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te leggen.

Overleg

Er heeft overleg plaatsgevonden met de gemandateerde van de politie. Deze heeft geen bezwaar tegen het aanleggen van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in de Bedekte Weg.

 

Besluit:

Het verkeersbesluit van 6 oktober 2020 met kenmerknummer 2020/52040 zodanig te wijzigen dat een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken wordt aangewezen ter hoogte van de Donjon (huisnummer 1) door het plaatsen van een verkeersbord model E6 (RVV 1990 bijlage 1) voorzien van een onderbord met daarop het kenteken van het voertuig dat in gebruik is bij/ten behoeve van de aanvrager.

 

Amersfoort, 27 oktober 2020

Burgemeester en wethouders,

Namens deze,

J.W.Boelhouwers

Afdelingsmanagers van de afdeling Stad en Ontwikkeling

Mededelingen

Iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan ingevolge van het bepaalde in de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) na bekendmaking hiervan binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift hiertegen indienen bij het college van burgemeester en wethouders,

Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene Wet Bestuursrecht zijn ondertekend en zijn gedateerd en ten minste uw naam en adres vermelden, een omschrijving van dit besluit en de gronden van het bezwaar. Burgemeester en wethouders verzoeken u in het bezwaarschrift een telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Informatie hierover vindt u op de site www.amersfoort.nl/bezwaar.

 

Naar boven