Verlenen Omgevingsvergunning Evert Harm Woltersweg 29B te Aduard

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier geven overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kennis van het besluit een Omgevingsvergunning te verlenen voor het plaatsen van drie windmolens bij het gemaal Dorkwerd op het perceel Evert Harm Woltersweg 29B te Aduard, kadastraal bekend gemeente Aduard, sectie A, nummer 744 en 758.

De Omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1.

    Bouwen;

  • 2.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening;

 

Achtergrond

In verband met het realiseren van drie windmolens bij het gemaal van Dorkwerd, Evert Harm Woltersweg 29B te Aduard, door de lokale Energie Coörperatie Paddepoel Energiek, is de voormalige gemeente Zuidhorn door de provincie Groningen als Pilot-gemeente aangewezen.

Op de locatie nabij het gemaal van Dorkwerd is het bestemmingsplan Buitengebied Zuidhorn van toepassing. De plaatsing van de windmolens is in strijd met de agrarische bestemming van het bestemmingsplan en past binnen de pilotregels van artikel 2.41 POV. Voor de drie windmolens kan met toepassing van een uitgebreide procedure een tijdelijke Omgevingsvergunning worden verleend voor 20 jaar.

 

Ter inzage

De Omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van maandag 27 februari 2020 gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij het Klanten Contact Centrum (KCC), locatie Zuidhorn, Hooiweg 9 te Zuidhorn. Daarnaast wordt de Omgevingsvergunning digitaal gepubliceerd op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van de Omgevingsvergunning is: NL.IMRO.1969.OVBG19UITB2-VA01

 

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerpbesluit tot afgifte van de omgevingsvergunning en de daarbij behorende ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Een beroepschrift moet ingediend worden bij de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit waartegen het gericht is. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Wanneer sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op het beroep, kan gemotiveerd een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook voor de behandeling van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven