Bestemmingsplan Oudega – Buorren 34a (IKC)

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het bestemmingsplan Oudega – Buorren 34a op 22 september 2020 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Doel van het plan

Met het bestemmingsplan wordt in Oudega een integraal kindcentrum (IKC) planologisch mogelijk gemaakt. Dit IKC zal gerealiseerd worden ter plaatse van de huidige locatie van de tennisbanen van tennisvereniging De Kreilen. Ten oosten van het IKC zal het parkeerterrein ingericht worden, waarna het terrein van de dorpsvereniging ten noorden van het IKC geplaatst zal worden. Tot slot zullen de tennisbanen en het verenigingsgebouw ten noorden van de korfbalvereniging gerealiseerd worden.

De ontwikkeling van het IKC, het parkeerterrein en het terrein van de dorpsvereniging is niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan. Het voorliggende nieuwe bestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling die dit mogelijk maakt.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is het plan gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft een aanpassing in paragraaf 5.2 van de toelichting en een aanpassing aan de regels in artikel 5.2 en 5.3. Dit betreft de bouw en gebruiksmogelijkheden van de horeca binnen de sportbestemming.

Bekijken

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met NL.IMRO.0090.BP2018DPN012-0401.

Reageren

Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de onderstaande beroepstermijn een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. De beroeps termijn loopt van 1 oktober 2020 tot en met 11 november 2020. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit of wanneer u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen of tegen de gewijzigde vaststelling kunt u beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Naar boven