Kennisgeving in het kader van het project Spooromgeving Geldermalsen

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Spooromgeving Geldermalsen is onderstaand ontwerpbesluit voor het cluster SO-GDM-RWT-ALG-01 namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Ontwerpbesluit tot het verlenen van een ontheffing om t.b.v. het project Spooromgeving Geldermalsen ingrepen te doen op de locatie Meersteeg 30 ten aanzien van de Ransuil (verblijfplaats). Er worden op 3 locaties kunstnestmanden geplaatst om de verblijfplaats van de Ransuil te waarborgen binnen het betreffende gebied.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november 2020 gedurende de reguliere kantooruren ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis in Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak in zien. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met het Klantencontactcentrum (tel: 0345 728 800; tijdens kantoortijden).

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 1 oktober 2020 tot en met woensdag 11 november 2020 kan een ieder tegen het ontwerpbesluit een schriftelijke zienswijze richten aan ProRail B.V., Coördinatiebureau Vergunningen, t.a.v. mevrouw C.J.F. de Vries, Postbus 2038 (T1.08), 3500 GA Utrecht, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbesluit Wet natuurbescherming project Spooromgeving Geldermalsen”. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u bellen via telefoonnummer 088 231 5821.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, de manager Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed van ProRail, drs. ing. C.M.J. te Boome

Naar boven