Bestemmingsplan MFC Drachtstercompagnie

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan MFC Drachtstercompagnie vanaf vrijdag 18 september 2020 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

Doel van het plan

Met dit bestemmingsplan wordt de bouw mogelijk gemaakt van een multifunctioneel centrum (MFC) aan de Smidswei 13b te Drachtstercompagnie. Op de locatie staat nu nog de accommodatie voor sportpark 't Trefpunt. Ten behoeve van de realisatie van het MFC zal het bestaande gebouw te zijner tijd geheel worden afgebroken. In het nieuwe MFC Drachtstercompagnie zullen de samenwerkingsschool, een gymzaal, kantine en kleedkamers van de buitensport en een dorpsvoorziening worden gevestigd.

De ontwikkeling van het MFC en bijbehorende buitenruimte zoals het parkeerterrein is niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan. Het voorliggende nieuwe bestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling die dit mogelijk maakt.

Bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage:

  • 1.

    In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • 2.

    Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met nummer NL.IMRO.0090.BP2019DPO012-0301.

Reageren

Gedurende de reactietermijn van 18 september 2020 tot en met 29 oktober 2020 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten, of door een e-mail te sturen aan: gemeente@smallingerland.nl. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam/handtekening en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze. Voor meer informatie over het bestemmingsplan of het geven van een mondelinge reactie kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van het team Omgeving in het gemeentehuis, telefoonnummer 0512-581234.

 

Naar boven