Gewijzigde vaststelling Wijziging Verordening Romte Fryslân 2014 (windturbines)

Logo Fryslân

 

Provinciale Staten van de provincie Fryslân hebben in hun vergadering van 1 juli 2020 de Wijziging Verordening Romte Fryslân 2014 (windturbines) gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen een kleine nuancering in de voorwaarden voor windturbines met een tiphoogte van maximaal 15 meter in de planregels en een aanpassing in de toelichting m.b.t. de ruimtelijke procedure voor windturbines met een tiphoogte van maximaal 15 meter. Ook is een lijst met bestaande dorpsmolens opgenomen en zijn de voorwaarden voor de opschaling aangepast.

 

Op grond van de regeling wordt onder voorwaarden ruimte geboden voor de volgende ontwikkelingen:

1. het realiseren van een windmolen (maximaal 3) met een as-hoogte van maximaal 15 meter, geplaatst bij agrarische bebouwing;

2. het opschalen van een bestaande dorpsmolen tot een tiphoogte van 100 meter;

3. het plaatsen van een nieuwe solitaire windturbine met een tiphoogte van 100 meter na sanering van oude windturbines met een gezamenlijke tiphoogte van 100 meter.

De verordening treedt in werking op 22 juli 2020 en is te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9921.WPVR2014FrlWind-VA01) en www.fryslan.frl (Beleidsthema’s/Woon- en leefomgeving/Ruimtelijke plannen).

Het is niet mogelijk om bezwaar te maken of beroep in te stellen tegen het vaststellingsbesluit.

 

Gedeputeerde Staten van Fryslân

Naar boven