Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Driehoek het Zand ter inzage

Logo Ridderkerk

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Ridderkerk bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Driehoek het Zand en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 133 woningen, een sportvoorziening in de buitenruimte en een jongerenontmoetingsplek. Die ontwikkeling is voorzien in het gebied dat is ingeklemd tussen de Vlietlaan, de Erasmuslaan, de Hugo de Grootlaan en de Middenmolendijk.

 

Bestemmingsplan Driehoek het Zand en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Driehoek het Zand’ met de bijbehorende stukken kunt u op aanvraag inzien in de periode vanaf 5 juni t/m 16 juli 2020 bij het gemeentelijke Service Centrum bij de balie Bouwen en Wonen. Ook is het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op onze website www.ridderkerk.nl > gemeente Ridderkerk > Publicaties > Ter inzage en op www.ruimtelijkeplannen.nl, planidentificatie nummer: NL.IMRO.0597.BPZANDDRIEHOEK2019-OW01

 

Akoestisch onderzoek

De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt ter plaatse van de woningen aan de Vlietlaan (57 dB) en

het 50 km-deel van de Erasmuslaan (51 dB) overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 63

dB wordt niet overschreden. Aangezien de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden, is hiervoor een ontwerpbesluit hogere waarden opgesteld.

 

Reactie geven

Wilt u op het ontwerpbestemmingsplan reageren? U kunt gedurende hierboven genoemde periode mondeling of schriftelijk een zienswijze (reactie) indienen (op uiterlijk 16 juli 2020). Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Ridderkerk, t.a.v. B. Verhoeven, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. Verhoeven, telefoonnummer (0180) 451 234.

 

Vervolgprocedure

Nadat de ontvangen zienswijzen verwerkt zijn, neemt de gemeenteraad (vooralsnog gepland op 10 december) een beslissing over de vaststelling van het bestemmingsplan. Wij maken de vaststelling vooraf officieel bekend.

 

Projectpagina

U vindt op de gemeentelijke projectpagina meer algemene informatie over het project en de planning. Zie hiervoor https://www.ridderkerk.nl/driehoek-het-zand

 

Ridderkerk, 4 juni 2020

Naar boven