Melding voorgenomen concentratie Dealer Groep Pon B.V. en Muntstad Holding B.V., Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/19/038280

Op 30 december 2019 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Dealer Groep Pon B.V. uitsluitende zeggenschap wil verkrijgen over Muntstad Holding B.V.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Dealer Groep Pon B.V.: is een (sub)houdstermaatschappij van Pon Holdings B.V. (hierna: “Pon”). De activiteiten zijn beperkt tot het houden van aandelen en/of het voeren van directie in verschillende werkmaatschappijen van Pon (hierna: “Pon Groep”). Pon Groep is actief op het gebied van de import van (lichte bedrijfs)auto’s en de daarbij behorende onderdelen en accessoires, autoleasing (via minderheidsbelangen in Muntstad Auto Lease B.V. en Volkswagen Pon Financial Services B.V., autoverhuur, autoschadeherstel en bedrijfswageninrichting. Pon Groep is ook actief op het gebied van de import van vrachtwagens, banden, diesel- en gasmotoren, bouw- en grondverzetmachines, elektronische en (elektro)technische componenten en de daarbij behorende onderdelen en de import van industriële producten en diensten. Daarnaast is Pon Groep actief op het gebied van de productie en verkoop van fietsen van onder meer het merk Gazelle.

  • Muntstad Holding B.V.: is een houdstermaatschappij. De activiteiten zijn beperkt tot het houden van aandelen in Auto Muntstad B.V., Autoschade Leidsche Rijn B.V. en Muntstad Auto Lease B.V. Auto Muntstad B.V. is als VAG-dealer hoofdzakelijk actief op het gebied van de detailhandel in nieuwe en gebruikte (lichte bedrijfs)auto’s van de merken Volkswagen, Audi, SEAT en Skoda en daarbij behorende onderdelen en accessoires en autobewassing. Autoschade Leidsche Rijn B.V. is actief op het gebied van autoschadeherstel. Muntstad Auto Lease B.V. is actief op het gebied van autoleasing.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/19/038280 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven