Regeling van de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid van 8 februari 2019, nummer 2497335, houdende wijziging van de Regeling verstrekkingen asielzoekers en andere categorieën vreemdelingen 2005

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3, derde lid, van de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers;

Besluit:

ARTIKEL I

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 3, lid 3, onderdeel r, van de Regeling verstrekkingen asielzoekers en andere categorieën vreemdelingen 2005 door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • s. de vreemdeling aan wie op grond van de Afsluitingsregeling Definitieve Regeling langdurig verblijvende kinderen, bedoeld in artikel 14 van de Vreemdelingenwet 2000 is verleend.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 8 februari 2019

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, M.G.J. Harbers

TOELICHTING

Bij besluit van 8 februari 2019 is de Afsluitingsregeling Definitieve Regeling langdurig verblijvende kinderen in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf het moment dat duidelijk is dat vreemdelingen op grond van deze regeling in Nederland mogen blijven wordt het wenselijk geacht hen in aanmerking te laten komen voor verstrekkingen op grond van de Regeling verstrekkingen asielzoekers en andere categorieën vreemdelingen 2005 (hierna: Rva 2005). De onderhavige wijziging van de Rva 2005 strekt ertoe deze vreemdelingen binnen het toepassingsbereik van de Rva 2005 te laten vallen.

De Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, M.G.J. Harbers

Naar boven