verleende omgevingsvergunning Tuinlaan 56 A/B Schiedam / besluit hogere waarden geluid (industrielawaai)

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken bekend dat op 9 oktober 2019 de omgevingsvergunning voor bouw van een extra woning op het perceel Tuinlaan 56A/B Schiedam is verleend. Tevens wordt bekend gemaakt dat een besluit hogere waarden geluid (industrielawaai) is genomen.

 

Aanleiding

Een omgevingsvergunning is gevraagd voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel Tuinlaan 56 A/B Schiedam. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’ omdat de woning buiten een daartoe aangewezen bouwvlak wordt gebouwd.

 

Procedure

Op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 Wabo kan een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan worden verleend wanneer de activiteit niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De initiatiefnemer heeft de hiervoor benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.

Op grond van artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht wordt de genoemde afwijking van het bestemmingsplan niet verleend nadat de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen heeft tegen het ruimtelijk initiatief. De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘Algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, eerste lid van deze Algemene verklaring. Aan de verdere voorwaarden voor toepassing van de Algemene verklaring is voldaan.

Ter plaatse van de nieuwe woning wordt de wettelijke voorkeursgrenswaarde voor industrielawaai uit de Wet geluidhinder overschreden. Voor bouw van de woning is, met inachtname van diverse bouwkundige maatregelen, een hogere waarde geluid vastgesteld. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden geluid is gekoppeld aan de procedure voor de omgevingsvergunning.

De ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden hebben met ingang van 22 augustus 2019 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Daarbij is de mogelijkheid geboden om zienswijzen in te dienen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Ter inzage

De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing, het besluit hogere waarden geluid en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 17 oktober 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn ook op aanvraag digitaal toe te sturen en worden tevens gepubliceerd opwww.ruimtelijkeplannen.nl

 

Beroep

Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden geluid kan binnen een termijn van zes weken na bekendmaking beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze op de ontwerp-omgevingsvergunning of het ontwerpbesluit hogere waarden in te kunnen dienen. Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

De beschikking treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de besluiten niet. Inwerkingtreding kan alleen worden voorkomen door een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening kunt u indienen bij de Voorieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, op het bovengenoemde adres.

Schiedam 16 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Schiedam,

de secretaris, drs. M.A. van den Hende, wnd.

de burgemeester, C.H.J. Lamers

Naar boven