Mededeling inzake de vaststelling van het besluit tot wijziging van de voorwaarden verbonden aan de goedkeuring van de gewijzigde flow-based capaciteitsberekeningsmethodologie voor day-ahead in de centraal-west-Europa regio, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/19/035691

Op 27 mei 2019 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) van TenneT TSO B.V. (hierna: TenneT) een aanvraag ontvangen tot wijziging van de voorwaarden verbonden aan de goedkeuring bij besluit van de ACM van 31 augustus 2018 in zaak ACM/18/032883 aangaande de flow-based capaciteitsberekeningsmethodologie voor day-ahead in de centraal-west-Europa regio.

Op grond van artikel 5, zesde lid, van de Elektriciteitswet 1998 (hierna: E-wet) beslist de ACM over het verzoek tot wijziging van de voorwaarden verbonden aan de goedkeuring.

Het voorstel heeft ter inzage gelegen. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gehad om hun zienswijzen naar voren te brengen. De ACM heeft hierop geen schriftelijke zienswijzen ontvangen.

De ACM heeft geoordeeld dat TenneT het verzoek voldoende heeft gemotiveerd en dat het daarom gerechtvaardigd is. Bij besluit van 26 juni 2019 heeft de ACM de voorwaarden gewijzigd, waarbij de voorwaarden a. en b. in randnummer 41 zijn komen te vervallen onder instandhouding van de nummering van de resterende voorwaarden. Het besluit treedt in werking op 27 juni 2019. Het besluit is te raadplegen op de internetpagina van de ACM (www.acm.nl). Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na bekendmaking bezwaar instellen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

Naar boven