Vastgesteld bestemmingsplan Landsherenlaan Deventer

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 juli tot en met 29 augustus 2019 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 10 juli 2019 vastgestelde bestemmingsplan Landsherenlaan.

 

Inhoud

EFY Group wil ter plaatse van de voormalige laboratoriumschool aan de Landsherenlaan in Deventer (kadastraal perceel F1637) 21 nieuwe grondgebonden woningen realiseren. Het geldende bestemmingsplan "Digitalisering analoge bestemmingsplannen" staat dit niet toe. Het initiatief stuit echter niet op ruimtelijke bezwaren, zodat in overleg met de gemeente ervoor is gekozen een bestemmingsplanprocedure te doorlopen.

 

Het ontwerp “bestemmingsplan Landsherenlaan” met de daarbij benodigde onderzoeken heeft ter inzage gelegen van 2 mei tot en met 12 juni 2019.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op basis van de "Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling Landsherenlaan te Deventer" op 23 april 2019 besloten dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en er dus geen m.e.r.(beoordeling) of milieueffectrapport nodig is. Dit besluit heeft samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen.

 

Van 2 mei tot en met 12 juni 2019 hebben de besluiten met de bijbehorende stukken ter inzage gelegen, waarbij eenieder in de gelegenheid is gesteld om een zienswijze in te dienen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Na afloop van deze inzagetermijn is de procedure rond de Aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling afgerond. Wel is de bestemmingsplantoelichting aangevuld naar aanleiding van afstemming met het Waterschap. Op 10 juli 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Landsherenlaan Deventer’ vastgesteld.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P374-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P374-/NL.IMRO.0150.P374-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 18 juli tot en met donderdag 29 augustus 2019 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 19 juli tot en met donderdag 29 augustus 2019 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Naar boven