Ontwerpbestemmingsplan ‘Spuifront, Oud-Beijerland’ ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Spuifront, Oud-Beijerland’ (NL.IMRO.1963.BPSpuifrontOB-ON01) met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid voor de bouw van 72 woningen (max. 20 grondgebonden en rest appartementen) en de inrichting van de openbare ruimte (ontsluitingsstructuur) op het perceel van de voormalige betoncentrale van Mebin en zand- en grinthandel Mijnster aan de Spuidijk. De bedrijfsactiviteiten zijn ter plaatse al enige tijd beëindigd. Het planvoornemen past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de beoogde ontwikkeling.

Het plangebied is gelegen aan de Spuidijk ten oosten van het politiebureau en ten westen van de havenmonding. De noordkant van het plangebied ligt aan de oever van de rivier (Spui) – aan de directe zuidzijde ligt het centrum van Oud-Beijerland. 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met alle bijlagen ligt met ingang van 25 mei tot en met 5 juli 2019 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:

www.ruimtelijkeplannen.nl

Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt  u vooraf een afspraak maken met het team Omgeving , bereikbaar via telefoonnummer 14086.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij:

Raad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Spuifront, Oud-Beijerland’.

Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen? Neemt u dan contact op met de hieronder vermelde persoon.

Vragen?

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u terecht bij de heer H. van Berkel. Hij is bereikbaar van woensdag t/m vrijdag via tel. 14086 of per e-mail: hans.vanberkel@gemeentehw.nl

 

Naar boven