Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 15 april 2019, kenmerk 1514342-189296-WJZ, houdende de benoeming van de voorzitter van de adviescommissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 6 van de Kaderwet adviescolleges en artikel 3 van de Regeling instelling adviescommissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen;

Besluit:

Artikel I

In artikel 1 van het Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 14 november 2018, kenmerk 1437182-183156-WJZ, houdende regels over de benoeming en vergoeding van de adviescommissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen wordt ‘L.A.H. van Halder te Den Haag’ vervangen door ‘W.J. Bos te Amsterdam’.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na plaatsing in de Staatscourant en werkt terug tot en met 1 april 2019.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

Met dit besluit wordt de nieuwe voorzitter benoemd van de adviescommissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen, de heer W.J. Bos. Hij vervangt in die positie de heer L.A.H. van Halder vanwege diens overlijden.

Deze commissie van deskundigen is ingesteld naar aanleiding van de motie van het lid Bergkamp c.s. (Kamerstukken II 2017–2018, 34 775 XVI, nr. 86). In de motie werd geconstateerd dat de huishoudprognose van het CBS voorspelt dat het aantal ouderen dat langer thuis blijven wonen toeneemt. In dat licht werd de regering verzocht om een verkenning uit te voeren ten aanzien van de vraag op welke wijze het mogelijk is dat naast de verbeteringen in de verpleeghuiszorg ook de kwaliteit voor zorg thuis van goede kwaliteit blijft.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven