Aanvraag vergunning Ontgrondingenwet Westgat Noordzee, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Exploitatiemaatschappij Havencomplex Lauwersoog B.V. om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

Op 13 december 2017 is een aanvraag voor een besluit, op grond van de Ontgrondingenwet, ontvangen. De aanvraag betreft het eenmalig ontgronden van maximaal 300.000 m3 bodemmateriaal uit het Westgat in de Noordzee ten behoeve van het verkrijgen van meer nautische diepte.

Ter inzage legging

Het ontwerpbesluit alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 22 februari tot en met 5 april 2018 tijdens kantooruren ter inzage op het volgende adres:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden;

  • gemeente de Marne, R. Ritzemastraat 2 te Leens.

Zienswijze(n)

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) worden meegewogen in het besluit op de aanvraag.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Werkenpakket, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van Ontgrondingenvergunning Westgat. Voor mondelinge zienswijzen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Afdeling vergunningverlening, tel 088 – 7974 400.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer F. Blok van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening, tel 088 79 74 339.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, hoofd van de afdeling Vergunningverlening, Rijkswaterstaat Noord-Nederland, M.G. Klaver

Naar boven