Gemeente Tynaarlo – ontwerp Beleidsvisie Omgevingsveiligheid Gemeente Tynaarlo ter inzage

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de ontwerp Beleidsvisie Omgevingsveiligheid Gemeente Tynaarlo ter inzage ligt.

Inhoud

De Beleidsvisie Omgevingsveiligheid gemeente Tynaarlo is een actualisatie van de in 2008 vastgestelde Beleidsvisie Externe Veiligheid Tynaarlo. Deze actualisatie is nodig vanwege gewijzigde wet- en regelgeving.

Om zowel ruimte te bieden aan ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente als ervoor te zorgen dat er geen onnodige of onacceptabele veiligheidsrisico’s ontstaan, is het wenselijk om sturing te geven aan de situering van bedrijven met een risicocontour en aan ruimtelijke ontwikkelingen binnen bestaande risicocontouren of aandachtsgebieden. In de Beleidsvisie Omgevingsveiligheid zijn de gemeentelijke ambities hiervoor opgenomen.

De beleidsvisie heeft de status van een structuurvisie.

Inzien van de stukken

Voordat de gemeenteraad deze beleidsnotitie definitief zal vaststellen, ligt het ontwerp ervan van vrijdag 16 november 2018 tot en met dinsdag 8 januari 2019 tijdens onze openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van de beleidsvisie na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast vindt u de ontwerp Beleidsvisie Omgevingsveiligheid Gemeente Tynaarlo als bijlage bij deze bekendmaking.

Ook kunt u de ontwerp beleidsvisie bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.SVOmgevingsveiligh-0301.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn, kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Na afloop van de inspraaktermijn wordt een eindverslag opgesteld met daarin een weergave van de inspraakreacties en een gemotiveerde reactie hierop. De gemeenteraad zal vervolgens definitief besluiten over de vaststelling van de Beleidsvisie Omgevingsveiligheid Gemeente Tynaarlo.

 

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven