Gemeente Amstelveen – Beschikking omgevingsvergunning 1e fase voor het handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan Amstelveen Noord-West (uitgebreide procedure) en een besluit hogere grenswaarden Wgh – Amsterdamseweg 384, Keizer Karelweg 489 en 491

Logo Amstelveen

Z-2017 / 036303

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 3.10 van de Wabo, bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van drie grondgebonden woningen op het adres Amsterdamseweg 384, Keizer Karelweg 489 en 491 (IDN: NL.IMRO.0362.OIAVHB05xW-VG01).

Op het perceel ligt de bestemming Kantoren (K). Een woonbestemming is in strijd met deze bestemming. Daarnaast heeft het perceel een wijzigingsbevoegdheid naar een woonbestemming. Het plan overschrijdt echter het bouwvlak dat op dit perceel van toepassing is. Met oog op deze planologische strijdigheid is voor de realisering van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

Locatie

Het plangebied is gesitueerd in het noordwesten van Amstelveen in de wijk Randwijck. Het perceel ligt op de kruising van de Keizer Karelweg met de Amsterdamseweg. Het perceel grenst aan de west- en zuidkant aan de omliggende bebouwing en maakt onderdeel uit van het kenmerkende lint van de Amsterdamseweg en de Keizer Karelweg.

Besluit hogere grenswaarden

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij in hun vergadering van 9 oktober 2018 voor de realisatie van de drie woningen op grond van artikel 76 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld wegens het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden ten gevolge van het verkeer op de Amsterdamseweg en de Keizer Karelweg.

Ter informatie:

De omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing, besluit hogere grenswaarde en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen zes (6) weken, met ingang van 23 oktober 2018 tot en met 3 december 2018, voor een ieder ten inzage. De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

Papier

Amstelveen: bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen.Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: zie website gemeente Amstelveen).

Digitaal

U kunt de digitale stukken raadplegen op:

- De gemeentelijke website via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/;

- De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB05xW-VG01

Beroep omgevingsvergunning

Het instellen van beroep tegen het besluit om de vergunning te verlenen is mogelijk van 24 oktober 2018 t/m 4 december 2018. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat geweest zijn eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen dit besluit bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd.

Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de Rechtbank Amsterdam.

Beroep besluit hogere grenswaarden

Het instellen van beroep tegen het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder is mogelijk van 24 oktober 2018 t/m 4 december 2018. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen het besluit hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Hier zijn kosten aan verbonden. Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien u dit wilt, moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven