Kennisgeving van het ontwerpbesluit naar aanleiding van een verzoek tot het algemeen verbindend verklaren van een overeenkomst inzake de afvalbeheersbijdrage voor batterijen, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is voornemens om op grond van artikel 15.36, eerste lid, van de Wet milieubeheer een overeenkomst inzake de afvalbeheersbijdrage voor batterijen algemeen verbindend te verklaren voor de periode tot en met 31 juli 2022.

Het verzoek is ingediend door Stichting batterijen (Stibat) en heeft betrekking de afvalbeheersbijdrage betrekking heeft op draagbare batterijen, zoals beschreven in het Besluit beheer batterijen en accu’s 2008 en in de goedgekeurde mededeling van Stibat.

De afvalbeheersbijdrageovereenkomst vormt de financiële basis voor de uitvoering van de verplichtingen van het bedrijfsleven en dient ter financiering van een inzamel- en verwerkingssysteem voor draagbare batterijen.

De algemeen verbindend verklaring van de afvalbeheersbijdrageovereenkomst is nodig om te bewerkstelligen dat ook de producenten en importeurs, die niet vrijwillig partij zijn bij deze overeenkomst verplicht worden de afvalbeheersbijdrage af te dragen.

Het verzoek, het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 30 augustus 2017 tot en met 11 oktober 2017 ter inzage bij Rijkswaterstaat Leefomgeving, afdeling Afval Circulair, Griffioenlaan 2, 3526 LA te Utrecht. U dient vooraf echter wel een afspraak te maken (tel: 088 - 797 1111).

Een ieder kan binnen een termijn van zes weken na aanvang van de terinzagelegging schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij Rijkswaterstaat Leefomgeving.

De schriftelijke zienswijzen dienen te worden gezonden aan het Ministerie van Infrastructuur en Milieu p/a Rijkswaterstaat Leefomgeving, afdeling Afval Circulair, Griffioenlaan 2, 3526 LA te Utrecht, onder vermelding van ‘zienswijzen PBA’ op de envelop en op de zienswijzen. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken kunt u telefonisch contact opnemen via nummer 088 - 797 1111.

Naar boven