Kennisgeving Wijzigingsbesluit kavelbesluit V windenergiegebied Borssele, Ministerie van Economische Zaken

Van vrijdag 1 september 2017 tot en met vrijdag 13 oktober 2017 liggen de besluiten ter inzage voor Wijzigingsbesluit kavelbesluit V windenergiegebied Borssele. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpwijzigingsbesluit kunnen beroep instellen.

Wat gaat er gebeuren?

Op grond van de Wet windenergie op zee kan de Minister van Economische Zaken en in overeenstemming met de Minister van Infrastructuur en Milieu voor elk windpark een kavelbesluit nemen. In een kavelbesluit wordt bepaald waar en onder welke voorwaarden een windpark gebouwd en geëxploiteerd mag worden. De onderhavige kavel ligt meer dan 22 kilometer uit de Zeeuwse kust tegen de grens met België en de daar gerealiseerde en geplande windparken. Het definitieve kavelbesluit tot vaststelling van kavel V windenergiegebied Borssele (Staatscourant van 8 april 2016, nr. 14551) lag van 8 april 2016 tot en met 20 mei 2016 ter inzage. Het besluit is sinds 21 mei 2016 onherroepelijk. In de voorbereiding op de subsidietender bleek echter dat in de voorschriften de maximale totale rotoroppervlakte verkeerd was opgenomen. In dit wijzigingsbesluit is de juiste maximale totale rotoroppervlakte opgenomen. Ook wenst de Minister van Economische Zaken om beleidsmatige redenen het minimaal te plaatsen vermogen te verlagen en af te zien van het maximumvermogen per windturbine.

Het ontwerpwijzigingsbesluit heeft van 16 juni 2017 tot en met 27 juli 2017 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Onlangs is het wijzigingsbesluit vastgesteld.

Het wijzigingsbesluit wordt op donderdag 31 augustus 2017 door de Minister van Economische Zaken bekendgemaakt door publicatie in de Staatscourant. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpwijzigingsbesluit kunnen nu beroep instellen tegen het wijzigingsbesluit.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt van vrijdag 1 september 2017 tot en met vrijdag 13 oktober 2017 het wijzigingsbesluit inzien op www.bureau-energieprojecten.nl. Op papier kunt u deze stukken tijdens reguliere openingstijden inzien op de volgende locatie:

  • Rijkswaterstaat Zee en Delta, locatie Middelburg, Poelendaelesingel 18, 4335 JA Middelburg, T (0118) 62 20 00.

    Bij dit Rijkspand kunt u op vertoon van uw legitimatiebewijs de stukken inzien.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpwijzigingsbesluit kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag ná die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Dit betekent dat het indienen van een beroepschrift mogelijk is van zaterdag 2 september 2017 tot en met vrijdag 13 oktober 2017. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit kan ook beroep instellen.

U wordt vriendelijk verzocht om, indien u beroep instelt, een kopie van uw beroepschrift te zenden aan het Ministerie van Economische Zaken ter attentie van de directie WJZ (D passage 2), Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Let op! Het origineel van uw beroepschrift dient u te zenden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit;

  • de redenen waarom men het niet eens is met het besluit.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Over de hoogte daarvan, de manier waarop en binnen welke termijn u dit moet betalen, krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Waar vindt u meer informatie?

Alle stukken zijn ook beschikbaar via www.bureau-energieprojecten.nl, T (070) 379 89 79.

Naar boven