Bekendmaking Definitieve besluiten voor het project ‘Kadeverlaging Scherpekamp’

Logo Gelderland

Definitieve besluiten voor het project 'Kadeverlaging Scherpekamp' in de Angerensche en Doornenburgsche Buitenpolder in de gemeente Lingewaard, Gelderland

Achtergrond

Het programma Ruimte voor de Rivier, met alle daarin begrepen maatregelen, is noodzakelijk om de hoogwaterveiligheid van miljoenen inwoners van Nederland alsmede de bescherming van grote economische waarden op het wettelijk vereiste niveau te brengen.

Het project 'Kadeverlaging Scherpekamp' maakt deel uit van dit programma. Het omvat de aanpassing van het waterstaatswerk het Pannerdensch Kanaal door middel van verlaging van een deel van de kade Scherpekamp in de Angerensche en Doornenburgsche Buitenpolder bij de Huissensche Waarden. De kadeverlaging betreft een nadere uitwerking van de voormalige maatregel 'Uiterwaardvergraving Huissensche Waarden'.

Ter inzage definitieve besluiten

De volgende definitieve besluiten ten behoeve van de realisatie van dit project liggen vanaf donderdag 27 april 2017 tot en met woensdag 7 juni 2017 ter inzage:

  • Definitief besluit Omgevingsvergunning van gemeente Lingewaard;

  • Definitief projectplan Waterwet, inclusief M.e.r.-beoordelingsbeslissing van Rijkswaterstaat Oost-Nederland;

  • Definitief besluit Waterwetvergunning van Waterschap Rivierenland;

  • Definitief besluit Natuurbeschermingswetvergunning van het Ministerie van Economische Zaken.

Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van project ‘Kadeverlaging Scherpekamp’ is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a, Wro. Het toepassen van genoemde coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de bekendmaking van (ontwerp) besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop en het indienen van beroep daartegen voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt.

Hoe komt u aan meer informatie?

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

  • Gemeentehuis Lingewaard, Kinkelenburglaan 6 te Bemmel;

  • Provinciehuis Gelderland, Eusebiusplein 1A te Arnhem;

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel;

  • Kantoor Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem;

De definitieve besluiten zijn vanaf 27 april 2017 ook te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl. Ga hiervoor naar de pagina ‘Scherpekamp’ klik op ‘Definitieve besluiten’

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over het project, dan kunt u terecht bij Rijkswaterstaat bij mevrouw M. Bouwman, Omgevingsmanager ‘Kadeverlaging Scherpekamp’, (T 088 - 797 3044).

Heeft u vragen over de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland bij de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures ‘Kadeverlaging Scherpekamp’, (T 06 – 2247 3005).

Hoe en waar kunt u beroep instellen?

De definitieve besluiten liggen voor zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen tot één dag na ter inzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen.

Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op een ontwerpbesluit. Hebt u geen zienswijze ingediend en bent u wel een belanghebbende, dan kunt u alleen beroep instellen als het u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen zienswijze heeft ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de definitieve vaststelling van de besluiten wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

U kunt uw beroepschrift onder vermelding van ‘Definitieve besluiten project Kadeverlaging Scherpekamp’ richten aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepsschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

a. Uw naam en adres;

b. De dagtekening;

c. Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

d. De redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Crisis- en herstelwet

Op de besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heef tonder meer tot gevolg dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en dat de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd ‘pro forma’ beroepsschrift niet mogelijk is.

Hoe kunt u de werking van de besluiten laten schorsen?

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Griffierecht

Bij het verzoek moet een afschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Meer informatie over de beroepsprocedure en het griffierecht vindt u op de site van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven