Terinzagelegging van een ontwerpbesluit tot wijziging van de codes ten behoeve van meerdere leveranciers op een aansluiting, de ACM

Zaaknummer: 14.0748.52

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: de ACM) legt vanaf vandaag ter inzage een ontwerpbesluit tot wijzigen van de regelgeving in de elektriciteitsmarkt, de zogenoemde codes. Het ontwerpbesluit en andere stukken zijn gepubliceerd op de internetpagina van de ACM: www.acm.nl. Tevens ligt het ontwerpbesluit ter inzage op het kantoor bij de ACM.

  • 2. Het ontwerpbesluit is gebaseerd op een voorstel dat is ingediend door de Vereniging Netbeheer Nederland en de Vereniging Nederlandse EnergieData Uitwisseling. Het ontwerpbesluit beoogt groot- en kleinverbruikers de mogelijkheid te geven om met meer dan één elektriciteitsleverancier tegelijk een contract te af sluiten.

  • 3. De ACM past de uniforme openbare voorbereidingsprocedure toe als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Deze procedure kent geen bezwaarfase. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Het ontwerpbesluit ligt ter inzage voor een periode van zes weken, ingaand op de dag waarop dit bericht in de Staatscourant is gepubliceerd. In deze periode kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit bij de ACM indienen. De laatste dag waarop u uw zienswijze kunt indienen is 11 april 2017.

  • 5. Schriftelijke zienswijzen moeten per post worden gestuurd aan: Autoriteit Consument en Markt, Directie Energie, postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht daarbij het bovengenoemde zaaknummer te vermelden.

  • 6. Op 30 maart 2017 vindt van 10.00 uur tot 12.00 uur een hoorzitting plaats ten kantore van de ACM. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich tot en met 27 maart 2017 aanmelden via het secretariaat van de Directie Energie van de ACM (secretariaat.DE@acm.nl). Bij uw aanmelding wordt u verzocht aan te geven hoeveel spreektijd u wenst. Wanneer er geen aanmeldingen zijn, komt de geplande hoorzitting te vervallen.

  • 7. Indien u van mening bent dat uw zienswijze gegevens bevat die vertrouwelijk moeten worden behandeld, wordt u verzocht om dit in een begeleidend schrijven gemotiveerd aan te geven. U dient hierbij duidelijk aan te geven welke gegevens het betreft.

Naar boven