Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 6 (Wvg), Horst aan de Maas

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 1 december 2015 hebben besloten, percelen grond aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het collegebesluit ligt tezamen met bijbehorende bijlagen, bevattende het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 22 februari 2017 ter inzage bij het in het gemeentehuis van Horst aan de Maas aan het Wilhelminaplein 6 te Horst. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en treedt in werking een dag na de publicatie van dit bericht in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit staat bezwaar open bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA Horst.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg (bestuursrechter) te Roermond een en ander ingevolge artikel 8:81 Awb.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat een eigenaar van, c.q. de beperkt gerechtigde tot, een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente Horst te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot dhr. L. Verkoijen, dhr. T. Raassens of dhr. M. Bouwmans van de gemeente Horst aan de Maas.

Horst aan de Maas, 21 februari 2017

Het college van burgemeester en wethouders

Naar boven