Ontwerpbestemmingsplan Woongebied West, Beverwijk

Logo Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 23 februari 2017 gedurende een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Woongebied West’ met onderliggende stukken ter inzage ligt bij het centraal publieksbureau van het stadhuis aan het Stationsplein 48 en bij de Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Beverwijk, aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0375.BPWoongebiedWest-OP01) en als pdf-bestand via beverwijk.nl > bouwen en verbouwen > bestemmingsplannen > plannen in voorbereiding/procedure.

Het plangebied betreft de woonwijken gelegen ten westen van de Alkmaarseweg, tot aan de gemeentegrens met Heemskerk (in het noorden), het buitengebied (in het westen) en het centrum (in het zuiden). De huidige plannen Westertuinen (2006), Warande (2010), Kuenenplein-Plantage (2013), Bomenbuurt-Vondelkwartier-Akerendam (2013), Beijerlust (2014) en een deel van Wijkertoren-Overbos (2015) worden samengevoegd ter voorbereiding op de implementatie van de nieuwe Omgevingswet.

Het ontwerpbestemmingsplan is overwegend consoliderend van aard maar bevat ook locaties met ruimtelijke ontwikkelingen (met name in de Plantage). In het ontwerpbestemmingsplan zijn de adviezen van betrokken instanties en de inspraakreacties voor zover noodzakelijk verwerkt. Daarnaast zijn diverse ambtelijke wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het voorontwerp, waarvan de belangrijkste zijn:

  • 1.

    Plantage fase 2c (Eikenstraat), een appartementencomplex met 30 woningen, is rechtstreeks bestemd;

  • 2.

    Plantage fase 4 en 5 zijn (in navolging van fase 3) ook rechtstreeks bestemd;

  • 3.

    voor de locatie Grote Houtweg 180 is een wijzigingszone opgenomen ten behoeve van de realisatie van maximaal 42 woningen;

  • 4.

    een bouwinitiatief aan de Wijk aan Duinerweg 171-173 voor de realisatie van 22 appartementen is rechtstreeks bestemd.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen omtrent het ontwerp naar voren brengen. Zienswijzen dienen schriftelijk per post te worden ingediend en te worden gericht aan: de gemeenteraad van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een telefonische afspraak maken via telefoonnummer 0251-256256 binnen de termijn. Het indienen van zienswijzen via elektronische weg is vooralsnog niet mogelijk.

Gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook een ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage verband houdende met dit ontwerpbestemmingsplan. Het hogere waarden besluit betreft de ambtshalve vaststelling van de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting op de gevels van diverse geluidgevoelige bestemmingen gelegen binnen Woongebied West en betreft een procedure van de Omgevingsdienst IJmond.

Beverwijk 22 februari 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd

Naar boven