Vastgesteld bestemmingsplan Vogelhorst, 1e partiële herziening

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 februari 2017 het bestemmingsplan Vogelhorst, 1 e partiële herziening heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 23 februari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 5 april 2017).

Wat houdt het plan in?

Inleiding

Het bestemmingsplan betreft een reparatie van het op 17 december 2015 vastgestelde bestemmingsplan ‘Vogelhorst’. Hiertegen was beroep ingediend. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 26 oktober 2016 dit plan op één onderdeel vernietigd: de mogelijkheid voor het vestigen van een bed & breakfast. Voor het overige deel geldt dit bestemmingsplan wel. De Afdeling heeft de gemeente opgedragen uiterlijk 15 maart 2017 een nieuw besluit te nemen omtrent het vernietigde onderdeel. Met het vaststellen van de partiële herziening is aan deze opdracht voldaan.

Inhoudelijk

De Afdeling heeft in haar uitspraak bepaald dat de planregels een nadere afweging ten aanzien van het realiseren van een bed & breakfast bevatten en dat is niet toegestaan. Al bij de planvaststelling hadden alle ruimtelijke gevolgen onderzocht moeten zijn en aanvaardbaar zijn geacht. In het reparatieplan is dit hersteld door de afweging in een afwijkingsbepaling op te nemen.

Procedureel

De Afdeling heeft in haar uitspraak van 26 oktober 2016 de gemeente opgedragen binnen 20 weken (dus uiterlijk 15 maart 2017) na de uitspraak een nieuw besluit te nemen omtrent het vernietigde onderdeel. Hiervoor is niet de gebruikelijke procedure gevoerd in de zin dat een ontwerp ter inzage is gelegd voor het kunnen indienen van zienswijzen. Dit was niet nodig, omdat de aanpassingen naar aard en omvang niet zo groot zijn, dat een wezenlijk ander plan wordt vastgesteld waardoor belanghebbenden worden benadeeld. Met de opdracht heeft de Afdeling ook bedoeld om geen procedure te voeren, omdat het praktisch gezien niet mogelijk is om binnen 20 weken een dergelijke procedure te voeren en het plan vast te stellen.

Hoe kunt u reageren?

Vanaf 23 februari tot en met 5 april 2017 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Vogelhorst, 1e partiële herziening. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

  • maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP5B05-vg01 . Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP5B05-vg01

Naar boven