Definitieve vergunning Materiaal Metingen Testgroep B.V., gevestigd te Ridderkerk, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 7 december 2016 tot en met 18 januari 2017 ligt de definitieve vergunning van Materiaal Metingen Testgroep B.V. ter inzage. Tot en met 18 januari 2017 kan door belanghebbenden beroep tegen de vergunning worden ingesteld.

Achtergrond van de vergunning

Materiaal Metingen Testgroep B.V. heeft een vergunning voor het toepassen van (hoog)radioactieve bronnen en röntgentoestellen ten behoeve van industriële radiografie.

Met deze vergunning wordt een nieuwe opslaglocatie vergund, zodat het transport van de radioactieve bronnen en röntgentoestellen efficiënter kan plaatsvinden.

De Minister van Infrastructuur en Milieu is bevoegd om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Op 30 mei 2016 is van Materiaal Metingen Testgroep B.V. een vergunningaanvraag op grond van de Kernenergiewet (Kew) ontvangen. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 15 augustus 2016 door Materiaal Metingen Testgroep B.V. nog nader aangevuld.

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Naar aanleiding van de aanvraag is op 10 oktober 2016 op grond van artikel 29a van de Kernenergiewet en artikel 46 van het Besluit stralingsbescherming een ontwerpvergunning ter inzage gelegd.

Van 11 oktober 2016 tot en met 21 november 2016 is eenieder in de gelegenheid gesteld om zienswijzen over de ontwerpvergunning naar voren te brengen. Tot en met 21 november 2016 zijn geen zienswijzen ontvangen.

Definitieve vergunning

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft bij besluit van 6 december 2016 op grond van artikelen 15 onder a, 29 en 34 van de Kernenergiewet en artikelen 23 en 25 van het Besluit stralingsbescherming de definitieve vergunning verleend en aan Materiaal Metingen Testgroep B.V. door middel van toezending bekendgemaakt.

Waar kunt u de definitieve vergunning inzien?

De vergunning en de overige relevante stukken kunt u inzien vanaf 7 december 2016 tot en met 18 januari 2017 op de volgende locatie:

  • ANVS, Bezuidenhoutseweg 67 te Den Haag. Uitsluitend na telefonische afspraak van maandag tot en met donderdag: telefoon 070 – 348 73 66 (bereikbaar van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 15 uur).

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tot en met 18 januari 2017 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt als belanghebbende worden aangemerkt indien u rechtstreeks door het besluit in uw belangen wordt geraakt en u eerder een zienswijze heeft ingebracht over het ontwerp van het besluit of indien redelijkerwijs niet aan u kan worden verweten eerder geen zienswijze daarover te hebben ingebracht.

Het beroepschrift moet van een handtekening, de datum, de naam en het adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit beroep aantekent.

Het besluit treedt op 19 januari 2017 in werking tenzij vóór deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als burger kunt u uw beroepschrift of verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State verzenden (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD.

Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 4426.

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij het Inspraakpunt Kernenergiewetvergunningen (telefoon 070 – 348 73 66, bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 15 uur). Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan Postbus.Aanvragenenmelden@anvs.nl, onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze Materiaal Metingen Testgroep B.V.’.

Naar boven