Definitieve beschikking DEKRA Incos GmbH, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

KENNISGEVING KERNENERGIEWET

Vanaf 27 september 2016 tot en met 7 november 2016 ligt het definitieve besluit op de vergunningaanvraag van DEKRA Incos GmbH ter inzage. Tot en met 7 november 2016 kan door belanghebbenden, die eerder een zienswijze hebben ingediend, beroep tegen de vergunning worden ingesteld.

Achtergrond van de vergunning

DEKRA Material Testing GmbH heeft de vergunning voor het toepassen van toestellen, ingekapselde bronnen en verarmd uranium ten behoeve van industriële radiografie op steeds wisselende plaatsen in geheel Nederland overgedragen aan DEKRA Incos GmbH.

Tegelijkertijd met de overdracht heeft DEKRA Incos GmbH verzocht om uitbreiding van de vergunning met opslag van ingekapselde bronnen in een tijdelijke bergplaats op wisselende plaatsen in geheel Nederland.

Bij toepassingen van ingekapselde bronnen voor niet-destructief onderzoek worden de bronnen vaak tijdelijk (weken tot maanden) op een werklocatie gebruikt. In dat geval is op de werklocatie geen permanente bergplaats aanwezig. De tijdelijke bergplaats voorkomt dagelijks vervoer van bronnen van en naar de werklocatie.

De Minister van Infrastructuur en Milieu is bevoegd om op deze vergunningaanvraag te beslissen.

Procedure

Op 17 juli 2015 is van DEKRA Incos GmbH een vergunningaanvraag op grond van de Kernenergiewet ontvangen. Op verzoek van het bevoegd gezag is deze aanvraag op 17 november 2015, 8 januari 2016, 11 mei 2016 en 24 juni 2016 door DEKRA Incos GmbH nog nader aangevuld. Voor de behandeling van de vergunningaanvraag is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure doorlopen conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Met deze kennisgeving wordt mededeling gedaan van de definitieve beschikking en van de mogelijkheid tot het instellen van beroep.

Definitieve beschikking

De Minister van Infrastructuur en Milieu heeft bij besluit van 27 september 2016 vergunning verleend en aan DEKRA Incos GmbH door middel van toezending bekendgemaakt.

Waar kunt u de definitieve beschikking inzien?

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de overige relevante stukken liggen vanaf 27 september 2016, gedurende een periode van 6 weken, ter inzage bij:

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingbescherming (ANVS)

Stralingsbescherming

Aanvragen en Melden

Bezuidenhoutseweg 67

2594 AC DEN HAAG

Het inzien van de stukken kan alleen op afspraak (telefoon 070-3487366) van:

maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur

Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen bij ANVS

Stralingsbescherming, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur (telefoon 070-3487366).

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tot en met 7 november 2016 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt als belanghebbende worden aangemerkt indien u rechtstreeks door het besluit in uw belangen wordt geraakt (artikel 1:2 Awb) en u eerder tijdig een zienswijze heeft ingebracht over het ontwerp van het besluit of redelijkerwijs niet kan worden verweten eerder geen zienswijze daarover naar voren te hebben ingebracht. Ook kunt als belanghebbende worden aangemerkt als u bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij het nemen van dit besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht.

Het besluit treedt op 8 november 2016 in werking, tenzij voor deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Het beroepschrift moet worden gemotiveerd en voorzien zijn van een naam, de datum en het adres van de indiener.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State (telefoonnummer 070-4264426).

Waar vindt u meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze kennisgeving nog vragen over de stukken of de procedure? Dan kunt u tijdens kantooruren terecht bij ANVS Sector stralingsbescherming, telefoon 070-3487366. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen aan postbus.aanvragenenmelden@anvs.nl, onder vermelding van ‘vraag m.b.t. Zienswijze DEKRA Incos GmbH’.

Naar boven