vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Dorpshart Grashoek-woningen zuidelijke pleinwand in Grashoek,  Peel en Maas

Logo Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 13 september 2016 het bestemmingsplan ‘Dorpshart Grashoek-woningen zuidelijke pleinwand’ en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Het bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor het mogelijk maken van maximaal drie woningen aan de zuidkant van het plein in Grashoek (de voormalige Rabobanklocatie, naast de Roomweg 42). Het beeldkwaliteitsplan heeft als doel de ruimtelijke kwaliteit van woningbouw in relatie tot de omgeving te waarborgen.

Wilt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan inzien?Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan inzien van 29 september 2016 tot en met 10 november 2016.

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl. het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0062

  • 2.

    Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • 3.

    Een papieren versie van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot wijziging van de bebouwde kom ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

 

Beroepstermijn bestemmingsplan De beroepstermijn loopt van 30 september 2016 tot en met 10 november 2016.

Beroep instellen Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het hogere grenswaardebesluit. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Verzoek om voorlopige voorzieningHet indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan of het hogere grenswaardebesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij  de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

 

Panningen, 28 september 2016

Naar boven