Vastgesteld bestemmingsplan Bornsestraat 293 eo, Almelo

Logo Almelo

In de vergadering van 13 september heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Bornsestraat 293 eo” ongewijzigd vastgesteld. Op het perceel Bornsestraat 293 wordt voorzien in vervangende nieuwbouw. Onderdeel van de planvorming is het behoud van het op het terrein aanwezige bijgebouw. In het plan Weggeler wordt ter plaatse van dit bijgebouw voorzien in een weg. Dit vraagt om een aanpassing van de (verkeers)inrichting (Smaragdstraat, Jadestraat, Diamantstraat) alsook de indeling van de woonblokken. Dit bestemmingsplan voorziet hierin.

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0141.00039-BP31), het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 28 september 2016 tot en met 8 november 2016 ter inzage:

  • 1.

    bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (di/do);

  • 2.

    via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • 3.

    via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep vaststelling

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, wanneer u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven