Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Brede school Sint Jansteen

Logo Hulst

Op 22 juni 2016 maakten burgemeester en wethouders van Hulst in de Staatscourant en het elektronisch gemeenteblad een publicatie bekend met betrekking tot het vastgestelde bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Brede school Sint Jansteen’. Deze publicatie is abusievelijk niet bekend gemaakt in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad en daarom rectificeren wij deze publicatie als volgt.

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Brede school Sint Jansteen

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 juni 2016 het bestemmingsplan ‘Brede school Sint Jansteen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het gewijzigd vastgestelde plan ligt van 30 juni tot en met 10 augustus 2016 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0677.bpsJbredeschool-001V. Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor het realiseren van een multifunctionele accommodatie gelegen aan de Badhuisweg/Oude Drydijck te Sint Jansteen. Hierbij wordt een brede school gebouwd met daarin ruimte voor een basisschool, peuterspeelzaal/BSO, toneelzaal/gymzaal en eventueel een gemeenschapscentrum. De door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen betreffen onder meer een actualisatie van het verkeers- en akoestisch onderzoek, het uitsluiten dat een speelplaats binnen 30 meter van woningen gerealiseerd wordt en het opnemen van enkele definities. Een volledig overzicht van de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen is opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan.

 

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij, overeenkomstig artikel 3.8 Wro en afdeling 3:4 Awb geen zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede eenieder tegen de door de gemeenteraad gewijzigde onderdelen van het plan, kan hoger beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage binnen de termijn van 1 juli tot en met 11 augustus 2016. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Ongewijzigd vastgesteld beeldkwaliteitsplan ‘Brede school Sint Jansteen

Het beeldkwaliteitsplan is opgesteld als toetsingskader voor de ruimtelijke – en architectonische kwaliteit van het toekomstige gebouw. De gemeenteraad heeft het beeldkwaliteitsplan op 9 juni 2016 ongewijzigd vastgesteld als welstandbeleid. Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de datum van haar bekendmaking.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen en Werken, tel.: 14 0114.

 

Hulst, 29 juni 2016

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven