Kennisgeving van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 24 maart 2016, nr. PAV/16031270, houdende een ontwerpwijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet in verband met het mogelijk maken van een verhoging van de fosfaatgebruiksnorm en stikstofgebruiksnorm bij het treffen van de equivalente maatregelen gewasopbrengstafhankelijke gebruiksnormen, vervanging drijfmest en rijenbemesting in mais

Gelet op het bepaalde in artikel 43 van de Meststoffenwet gelezen in samenhang met artikel 3:12, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht ligt een ontwerpwijziging van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet gedurende zes weken na de dagtekening van deze Staatcourant ter inzage. Het ontwerp kan op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur en tussen 14.00 uur en 17.00 uur worden ingezien op Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC, Den Haag. Het ontwerp is eveneens in te zien via www.internetconsultatie.nl.

De ontwerpwijziging maakt een verhoging van de fosfaatgebruiksnorm of stikstofgebruiksnorm mogelijk indien een landbouwer ervoor kiest één van de volgende zogenaamde ‘equivalente maatregelen’ op bouwland te treffen: ‘gewasopbrengstafhankelijke stikstof- en fosfaatgebruiksnormen’, ‘hogere stikstofgebruiksnorm bij vervanging dierlijke mest door kalkammonsalpeter (KAS), chilisalpeter, kalksalpeter, stikstofmagnesium of mineralenconcentraat’ en ‘hogere stikstofgebruiksnorm bij rijenbemesting in mais op zand en lössgronden’. De mogelijkheid voor het invoeren van equivalente maatregelen is opgenomen in het vijfde Nederlandse actieprogramma Nitraatrichtlijn.

Gedurende dezelfde termijn waarin het ontwerp ter inzage ligt, kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze met betrekking tot de ontwerpwijziging kenbaar maken aan:

De Staatssecretaris van Economische Zaken

Directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit t.a.v. Zienswijze wijziging Urm

Postbus 20401

2500 EK Den Haag.

Tevens is het mogelijk uw zienswijze mondeling te geven. Dat kan door contact op te nemen met het secretariaat van het Programma Mest: 070-3798952. Ook voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Programma Mest op genoemd telefoonnummer: 070-3798952.

Naar boven